24 / 05 / 2024

Borsada hangi sektörlere yatırım yapmalı? Yıl sonu endeks ne olur? İşte, uzmanlardan borsa tüyoları!

Borsada hangi sektörlere yatırım yapmalı? Yıl sonu endeks ne olur? İşte, uzmanlardan borsa tüyoları!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Borsa İstanbul’da dalgalı seyir sürüyor. BIST 100 endeksi günde yüzde 2,62 oranında düşüşle kapatırken, uzmanlar küçük yatırımcılara önemli uyarılar ve tavsiyelerde bulundu.



Uzmanlara göre, 2023 yılının başından beri geçen yılki rallinin düzeltme hareketi yaşanıyor. Seçim yaklaştıkça ise işlem hacimleri geriliyor. Uzun vadede Borsa İstanbul’da endeksin yönünün yukarı olacağı ve yeni rekorların kırılacağını öngören uzmanlar, önümüzdeki dönemde gıda, otomotiv, turizm ve havayolu sektörlerinin ön plana çıkacağını belirtiyor.

Borsada hangi sektörlere yatırım yapmalı? Yıl sonu endeks ne olur? İşte, uzmanlardan borsa tüyoları!

YATIRIMCI AKINI SÜRÜYOR

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre, bakiyeli hesap sayısı 21 Nisan haftası itibarıyla 10 milyonu geçti. Bir önceki hafta 9 milyon 774 bin 349 olan bakiyeli hesap sayısı, geçen hafta 10 milyon 113 bin 227'ye ulaştı. Ahlatcı Yatırım Araştırma ve Kurumsal Finansman Müdürü Barış Ürkün, yatırımcı sayısındaki artışta halka arzların etkili olduğunu belirtiyor.  Ürkün, SPK’nın aldığı yeni ilke kararları ile halka arzlarda yerli yatırımcıyı desteklemesinin de ilerleyen dönemde borsadaki yerli yatırımcı sayısının artmasına olanak sağlayacağını belirterek seçim sonrasında borsaya ilginin devam edeceğini kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön