29 / 04 / 2024

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsa günü düşüşle kapatırken, altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sürüyor. BIST 100 endeksi kar satışlarıyla yüzde 0,51 oranında değer yitirirken, dolar, euro ve altın fiyatlarında yukarı doğru seyir sürüyor.



Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi kar satışları ve küresel piyasalardaki gelişmelerin etkisiyle günü düşüşle kapattı. BIST 100 endeksi yüzde 0,51 oranında değer yitirerek günü 7 bin 221 puandan kapattı. Toplam işlem hacmi ise 144,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 37,03 puan gerileme kaydetti. Seans boyunca alım ağırlıklı bir seyir izleyen endeks, daha sonra gelen kar satışları ile düşüşe geçti. Borsa İstanbul’da gün içerisinde en fazla kazandıran sektör endeksi sigorta olurken, en fazla kayba uğratan sektör ise finansal kiralama, faktoring sektörleri oldu. Bankacılık endeksi yüzde 2,21 oranında değer yitirirken, holding endeksi yüzde 1,36 oranında değer kaybına uğradı. Sigorta sektör endeksi ise yüzde 8,07 oranında prim yaparken, finansal kiralama ve faktoring sektör endeksi ise yüzde 2,29 oranında değer yitirdi. BIST 100 endeksi gün içerisinde 7 bin 365 puanı aşarak rekor seviyeleri görürken, bu rekor yükselişin ardından gelen satış dalgasıyla 7 bin 221 puana geriledi. Uzmanlar, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde, teknik açıdan 7 bin 200 ve 7 bin 100 seviyelerinin destek konumunda olduğunu belirtirken, 7 bin 300 puanın ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

KÜRESEL BELİRSİZLİKLER

Uzmanlar, küresel piyasaların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasını daha uzun sürdürebileceğine dair endişelerle negatif seyrettiğine işaret ederken, yurt dışı beklentilerin iç piyasaları da etkilediğine işaret ediyor. Uzmanlara göre, global ölçekte para politikalarına ilişkin belirsizliklerin ve endişelerin devam ettiğine dikkat çekerken, bütün bu endişelerin de yatırımcıların fiyatlamalarına yön veren temel faktör olmaya devam ettiği görüşünü dile getiriyor.

Uzmanlar, piyasalar açısından yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını aktarırken, küresel piyasalarda ise ABD’den gelecek verilerin yakından izleneceğini belirtiyor. Yarın ABD'de işsizlik ve tarım dışı istihdam verileri piyasaların radarında olacak.

Diğer yandan saat 19.30 itibariyle dolar yüzde 0,13 oranında yükselişle 26,957 liradan, euro yüzde 0,30 primle 29,582 liradan alıcı buluyor. Uluslararası piyasalarda ons altın ise bin 935 dolar seviyelerinden işlem görüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön