08 / 05 / 2024

Borsada kazanmak isteyenlerin uyması gereken en önemli kural!

Borsada kazanmak isteyenlerin uyması gereken en önemli kural!

Nisan ayının ilk haftasını rekorla kapatan borsada bayram öncesinde yükseliş sürüyor. Borsadaki yükselişe rağmen birçok yatırımcı zararını kapatamamış durumda. Peki borsada kazanmak için ne yapmalı. Yatırımcı Gökhan Öztürk, borsada kazanmak isteyenler için doğru adımlarını sıraladı.



Nisan ayının ilk haftasını rekorla kapatan borsada bayram öncesinde yükseliş sürüyor. Borsa İstanbul’da BIST100 endeksindeki yükseliş devam ederken, bazı hisselerdeki derin kayıplar sürüyor. Özellikle hisseleri yüksek fiyattan alanlar hala kara geçebilmiş durumda değil. Peki borsada kazanmanın formülü ne? Bir hisse ne zaman alınıp ne zaman satılmalı?

Borsa yatırımcısı Gökhan Öztürk https://twitter.com/GokhanOzturk39 X sosyal medya hesabından kazanmak isteyenlerin borsada hisse alırken uyması gereken kuralları anlattı. İşte Gökhan Öztürk’ün o paylaşımı:

Hisse senedi alırken en önemli kural: Borsanın kötü zamanlarında, şirketin kendi finansallarından kaynaklanmayan bir düşüş olduğunda, cesaret edip hisseleri düşük fiyatlardan alabilmek ve ederine gelene kadar psikolojiyi yöneterek sabırla bekleyebilmektir.

Ekonomi bültenlerinde, kitaplarda, ünlü ekonomi profesörleri uzun uzun konuşurlar. Süslü ekonomi terimleriyle anlatırlar. Aslında olay basittir. Bunu dümdüz söylemezler. İsterler ki herkes anlamasın. Herkes anlarsa söylediklerinin basite kaçtığını ve sıradanlaştığını düşünürler. Halka, halkın anlayacağı dilde, olması gerektiği gibi anlatmazlar.

Kitabın ortasından konuşmaya devam ediyorum ve yine dümdüz söylüyorum.

DOĞRU şirketleri, DOĞRU fiyatlardan, DOĞRU zamanda alın ve ederine gelene kadar SABIRLA bekleyin. Fazla kıpraşmayın!!

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

Gram altının 3.500 TL olacak diyen İslam Memiş tarih verdi! Altın alıp atmak isteyenlere kırmızı kodla uyarı geldi!

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ara zammında son durum!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön