16 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

Ons altın 2 bin 353 dolar, gram altın 2 bin 421 TL ile rekor kırdı. Ünlü ekonomist David Rosenberg yaptığı açıklamada jeopolitik riskler ve küresel merkez bankalarının alımlarıyla birlikte ons altının 3 bin dolar hazırlığında olduğunu söyledi.



Son dönemlerde gösterdiği yüksek performansla ön plana  çıkan altında hareketlilik hız kesmeden sürüyor.  Ons altın yeni haftaya da rekorla başlarken yatırımcılar da altın fiyatları ile ilgili araştırmalar yapıyor. 8 Nisan Pazartesi günü ilk işlemlerde 2 bin 353 dolarla tüm zamanların zirve seviyesini test eden ons altın, sabah saatlerinde de 2 bin 340 dolara yakın denge arayışına devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ons altında geçen seneki kapanış 2 bin 62 dolardan gerçekleşmişti. Böylelikle yılbaşından bu yana gerçekleşen yükseliş yüzde 14’e yaklaştı. Yükseliş özellikle son üç haftalık süreçte oldukça hızlandı.

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

DOLARA MEYDAN OKUYOR


Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada altın fiyatlarında yaşanan son artışların küresel anlamda doların güçlendiği, ABD’de enflasyon beklentilerinin düştüğü ve FED’in 'daha uzun süre faizi yüksek tutacağı’ beklentilerinin ağırlık kazanmış olduğu bir dönemde gerçekleştiğini anımsattı. David Rosenberg konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  “Altın, bütün bu makroekonomik rüzgârı karşısına alarak yükseliş gösteriyorsa, meydan okuyor demektir. Merkez Bankalarının dolara karşı altını daha güçlü rezerv şeklinde görmeye başladığı ve alımlarını artırdığı dikkat çekiyor” diye konuştu.

ALTIN İÇİN HEDEF FİYAT VERDİ


Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Çin, Japonya, Rusya gibi ülkeler başta olacak şekilde pek çok ülkenin ABD dolarına aşırı güvenmekten çekindiğini ve riskleri azaltmak amacıyla “güvenli liman” alımlarını artırdığını dile getiren David Rosenberg, “Merkez bankaları son dönemlerde tam 361 ton altın aldı. Son yükselişleri jeopolitik riskler de destekledi. Ayrıca yapay zeka başta olacak şekilde altının endüstriyel kullanımının yaygınlaşması da fiyatları artırıyor. FED’den faiz indirimleri de yaklaştığında ons altın 3 bin dolar olmaya hazır görünüyor. Mevcut seviyelere göre de yüzde 30 artış demek bu ve portföylerde altına da yer açılmalı” görüşlerini dile getirdi.


Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ara zammında son durum!

İş Bankası emekli promosyonu ne kadar Nisan 2024 ?İş Bankası emekli promosyon paketi yenilendi! Emekliler hemen bakın!

TOKİ'den Nisan 2024 fırsatı! 9 kampanyada 1.354 yeni konut geliyor!


Geri Dön