28 / 07 / 2024

Borsada ‘Merkez’ coşkusu! İşte en çok işlem gören hisseler ve en çok kazandıranlar!

Borsada ‘Merkez’ coşkusu! İşte en çok işlem gören hisseler ve en çok kazandıranlar!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, Merkez Bankası’nın faiz artışıyla yüzde 4,65 oranında yükseliş kaydetti. Endeks günü 5 bin 428 puandan tamamlarken, altın ve döviz fiyatlarındaki hareketlilik de devam etti.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

Borsa İstanbul BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 273,34 puan artış kaydetti. Yüzdesel olarak ise  4,72 oranında yükseliş kaydeden endeks, günü 6 bin 60 puandan tamamladı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksine dahil hisselerin 96'sı değer kazanırken, 3 hissenin fiyatı geriledi. Borsada en çok işlem gören hisse senetleri ise Türk Hava Yolları, Akbank, Yapı Kredi, Garanti BBVA ve İş Bankası (C) olarak sıralandı.

Borsada ‘Merkez’ coşkusu! İşte en çok işlem gören hisseler ve en çok kazandıranlar!

Piyasa çevreleri, Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5 bin 250 puanın destek konumunda olduğunu belirtirken, 5 bin 500 puanın ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor. Yarın piyasaların gündeminde yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi verileri yakından takip edilecek başlıklar arasında yer alıyor. Yurt dışında ise ABD'de ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin piyasaların radarında olacağı belirtiliyor. Öte yandan Japonya'da ise enflasyonun takip edileceğini belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön