10 / 05 / 2024

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, borsadaki son durumu ve öngörülerini tek tek açıkladı. Peki Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Hangi hisseler seçilmeli? 



Aura Portföy yöneticisi İsmail Erdem, risk azaltmakta yarar olduğunu vurguladı ve "Zarar etmeye devam eden bir portföyün dörtte birini satardım. Şu anda biraz daha kenarda durmayı tercih ederdim" diyerek, bu belirsizliğin artması halinde borsanın daha da fazla düşebileceğine dikkat çekti. 

"İkinci tur ihtimali güçlenirse ve dün Erzurum’da gördüğümüz gibi huzursuzluklar toplumda artarsa, bunlar piyasayı olumsuz etkiler" diyen Erdem, belirsizliğin büyük kısmının fiyatlandığını düşündüğünü, son dakikada dolar almak isteyenlerin de satıyor olabileceğini belirtti. 

Borsada nasıl pozisyon alınmalı? Uzmandan yatırımcılara kritik açıklama! Hangi hisseler seçilmeli? 

5-6 AY SONRA ARTIDA OLACAK 

Açıklamasında "Ben pozisyonum yoksa şu an almaya başlardım. 10 liram varsa belki seçimden önce üç lirasını yatırırdım" diye konuşan Erdem, seçimin ardından kademeli olarak gerisini yatırmayı düşünebileceğini dile getirdi. 

Çok belirsiz, riskli ortamlardan sonra borsanın fena performans göstermediğinin altını çizen İsmail Erdem, açıklamasında "Büyük ihtimalle bundan beş-altı ay sonra borsa enflasyon düzeltmesini yaptıktan sonra bence artıda olacaktır" ifadelerine yer verdi. 

Hangi hisseler seçilmeli? 

İsmail Erdem, konuya ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"Endeksin lokomotif ilk 30 hisseleri içerisinde nispeten çok yükselmemişlere yönelmeyi tercih ederdim. Sanayide şirketlerinde enflasyonun da getirdiği ortamda kar marjları çok yükselmişler var. Ama öyle olmayanlar da var. Perakende sektörleri aslında iyi gitmeye devam ediyor. Öyle de olacak gibi. Büyük holding hisseleri de öyle. Bankacılık sektörü çok dayak yedi. Seçimden sonra kim gelirse gelsin bu sektörün daha karlı gitmesi için düzenlemeler getirebilir. Beş-on katına çıkmış, orta küçük çaplı şirketlerden kaçınmak gerekiyor" 

Devlet Su İşleri personel alımı için resmen müjde geldi! Alımlar hem sınavsız hem de mülakatsız yapılacak! Kaçırmayın!

Öğretmenlere müjde! Bugün 45 bin öğretmen ataması yapılacak!

Dev Bankalar peş peşe açıkladı! Euronun kaderi çiziliyor! Avrupa Merkez Bankası'ndaki beklentiler açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön