29 / 04 / 2024

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul uluslarası piyasalardan ve ekonomilerden gelen olumlu havanın etkisiyle günü yükselişle tamamladı. Şimdi gözler yarın TCMB’nin açıklayacağı politika faizinde.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,14 puan artarken, toplam işlem hacmi 124,2 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. BIST 100 endeksi, yüzde 1,30 değer artışıyla günü 5.384,17 puandan kapattı.

Gün içerisinde bankacılık endeksi yüzde 0,42 ve holding endeksi yüzde 0,07 değer yitirdi. Sektör endeksleri arasında en çok prim yapan ise yüzde 3,96 ile turizm olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,31 ile spor endeksi oldu.

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Uzmanlar, küresel piyasalarda Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) beklentilerin aksine getiri eğrisi hedef bandında değişikliğe gitmemesinin ardından önce dalgalı bir seyir izlenmesine rağmen daha sonrasında açıklanan enflasyon verileri ile birlikte risk iştahının arttığını ifade etti.

ABD’DE ENFLASYON GERİLİYOR

Euro Bölgesi'nde aralık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,4 gerilerken, yıllık bazda yüzde 9,2 artış gösterdi. ABD'de de aralık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık yüzde 0,5 azalış kaydederken, yıllık yüzde 6,2 artış görüldü. ABD’de perakende satışlar ise yüzde 1,1 geriledi.

Fiyat baskılarının hafiflemeye devam edeceğine dair iyimserliğin korunduğuna dikkat çeken uzmanlar, Amerika’da perakende satışlardaki azalışın enflasyonun azalacağına dair umutları iyece artırdığını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön