17 / 05 / 2024

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Borsa İstanbul uluslarası piyasalardan ve ekonomilerden gelen olumlu havanın etkisiyle günü yükselişle tamamladı. Şimdi gözler yarın TCMB’nin açıklayacağı politika faizinde.



GÖZLER MERKEZ BANKALARINDA

Uzmanlar, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap Raporu'nun takip edileceğini belirtiyor. Yarın ise özellikle yurt içi piyasalar açısından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantısı'ndan çıkacak faiz kararı etkili olacak. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olması bekleniyor.

Borsada rüzgar tersine döndü mü? 18 Ocak BIST 100 kapanış endeksi ne oldu?

Yarın piyasaların veri gündeminde yurt dışında ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, inşaat izinleri ve konut başlangıçları, Japonya'da dış ticaret dengesi öne çıkıyor. Aynı şekilde Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının da yatırımcıların odağında kalmaya devam etmesi bekleniyor.

BORSADA KRİTİK SEVİYE NEDİR?

Uzmanlara göre, teknik açıdan Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde 5 bin 500 seviyesinin direnç, 5 bin 200 puanın destek konumunda bulunuyor.

Öte yandan Anadolu Ajansı (AA) Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakacağını öngörüyor.

2023 yıl sonuna ilişkin MB politika faizi beklentisini  de bildiren ekonomistlerin tahminlerinin ortalaması ise yüzde 19,4 düzeyinde gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön