15 / 05 / 2024

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları için geri sayım başladı: Hangi şirketlerin karları artacak?

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları için geri sayım başladı: Hangi şirketlerin karları artacak?

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançolarının 21 Temmuz'da açıklanmaya başlanacağı ifade ediliyor. Peki hangi şirketlerin karları artacak? İşte ayrıntılar...



Dünya Gazetesi köşe yazarı Ufuk Korcan, piyasalarda gündemin yoğun oldduğunu, bir yandan bu hafta yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınacak yeni faiz kararı beklenirken diğer yandan yapılan zamların etkilerinin merak edildiğini söyledi. 

"Yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesiyle hem döviz hem de hisse senedi piyasasında yukarı yönlü hareketler oldu. Dolar da BIST 100 Endeksi de tarihi zirvelerine çıktı" açıklamasında bulunan Ufuk Korcan, şirketlerin 21 Temmuz’dan itibaren ikinci çeyrek bilançolarını açıklamaya başlayacağını, ilk bilançonun Arçelikten geleceğini, bankacılık sektöründe ise ilk bilançoyu 26 Temmuz günü Akbank'ın açıklayacağını aktardı. 

Korcan, bilanço sezonunun açılmasıyla hisse bazlı hareketlerin yükselebileceğinin gündemde olduğunu vurguladı ve "HSBC geçtiğimiz günlerde ikinci çeyrek bilançolarına yönelik tahminlerine yer verdiği bir rapor açıkladı. Raporda yer alan 29 büyük şirketin net kârının ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27’ye yakın bir artış yaşanacağı tahmin ediliyor" ifadelerine yer verdi. 

Şirketler arasında ikinci çeyrekte en yüksek net kârın 19.7 milyar TL ile Koç Holding’in açıklamasının beklendiğini dile getiren Korcan, "Koç Holding’i 13.2 milyar TL ile THY izliyor. HSBC’nin raporuna göre, Erdemir ve Ülker ikinci çeyreği zararla kapatabilir" şeklinde konuştu. 

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları için geri sayım başladı: Hangi şirketlerin karları artacak?

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları için geri sayım başladı: Hangi şirketlerin karları artacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön