01 / 05 / 2024

Borsada ‘şok’ düşüş! Endeks 5 bin puanın altına geriledi! Dolar ve altın ne oldu?

Borsada ‘şok’ düşüş! Endeks 5 bin puanın altına geriledi! Dolar ve altın ne oldu?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi küresel risklerin artması nedeniyle günlük yüzde 3’ün üzerinde kayıpla 5 bin puanın altına geriledi. Piyasalar yarın ve Çarşamba günü Avrupa ve ABD merkez bankalarından gelecek haberlere odaklandı.



Küresel piyasalara ilişkin artan riskler nedeniyle Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, güne 18,86 puan aşağıda ve yüzde 0,33 değer kaybıyla başladı. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, gün içerisinde en düşük 4 bin 971 puana gerileyen, en yüksek 5 bin 137 puanı gördü. Endeks gün sonunda önceki kapanışa göre yüzde 3,13 değer kaybıyla 4 bin 975 puandan kapattı.

Borsada ‘şok’ düşüş! Endeks 5 bin puanın altına geriledi! Dolar ve altın ne oldu?

Seans içerisinde sektör hisseleri arasında en fazla kayıp yüze 3,73 ile sanayi endeksinde gerçekleşirken, mali endeks yüzde 2,93 oranında, hizmetler endeksi yüzde 2,42 oranında değer kaybetti. Teknoloji endeksi ise yüzde 3,32 oranında değer kaybına uğradı.

EN ÇOK İŞLEM GÖREN HİSSELER

BIST 30 endeksi de önceki kapanışa göre 165,61 puan ve yüzde 2,94 oranında değer kaybederek 5 bin 460 puandan günü tamamladı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 11'i değer kazanırken, 89 hissenin değeri ise geriledi. En çok işlem gören hisse senetleri arasında İş Bankası (C), Koza Altın İşletmeleri, Ereğli Demir Çelik, ASELSAN ve Türk Hava Yolları hisseleri dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön