19 / 07 / 2024

Borsaya ‘seçim’ darbesi! En fazla hangi hisseler değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangisi?

Borsaya ‘seçim’ darbesi! En fazla hangi hisseler değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangisi?

Borsa haftaya yüzde 6’yı aşan kayıplarla başladı. BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamlarken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeniden tekrarlanacağı 28 Mayıs Pazar gününe kadar piyasadaki volatil ortamın devam etmesi bekleniyor.




ALTININ ONSU 2 BİN 17 DOLAR

Borsaya ‘seçim’ darbesi! En fazla hangi hisseler değer kaybetti? En çok işlem gören hisseler hangisi?

Uluslararası borsalarda altındaki yükseliş devam ediyor. Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 19.00 itibarıyla 2 bin 17 dolar seviyesinde hareketlilik gösteriyor. Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı ise yüzde 0,1 oranında değer kaybına uğradı. Günün sonunda altının kilogram fiyatı 1 milyon 401 bin liraya geriledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma olasılığı döviz kurlarında da sınırlı bir yükselişi beraberinde getirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif alış kurunu 19,6249 lira, efektif satış kurunu ise 19,7035 lira olarak kamuoyuna duyurdu. Merkez Bankası’nın önceki efektif alış kuru 19,5512 lira, efektif satış kuru ise 19,6296 lira olarak açıklanmıştı.

Piyasa çevreleri seçimlerin 28 Mayıs’ta yeniden yapılacak olması nedeniyle belirsizlik ortamının devam edeceğini, bunun da piyasaların öngörülebilirliği açısından olumsuz olduğunu belirtiyor. 14 Mayıs seçimleri öncesinde piyasaların, seçimlerin birinci turda sonuçlanacağı olasılığını satın aldığını, beklentilerin gerçekleşmemesinin ise belirsizlik ortamının devamı olarak algılanması nedeniyle özellikle hisse senedi piyasalarında satış eğiliminin arttığını belirtiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön