11 / 05 / 2024

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.



REKABET GÜCÜMÜZ ARTACAK

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, sürdürülebilir ve temiz bir enerji kaynağı olarak güneşin, dünyamızın geleceği için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak şirket olarak 13 yılda Türkiye’de çok önemli işlere imza attıklarını dile getirdi. Sarvan, şirketin yıllık olarak toplam cirosunu geçen yıl yüzde 374,4 oranında arttırdığını, net karının ise yine aynı dönem itibariyle 904 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

 2023 yılında ise yeni yatırımlara hazırlandıklarını kaydeden Sarvan, bugüne kadar ithal edilen, güneş panellerinin üretiminde önemli bir hammadde olan Eva’nın üretimine başlamayı planladıklarını ve böylece ithal girdi maliyetlerini de önemli ölçüde azaltacaklarını söyledi. Hem teknolojik hem de nakit akışı açısından şirketin güçlü bir yapısı olduğunu kaydeden Sarvan, halka arzı kurumsallaşmak ve global rekabette güçlü açısından çok önemsediklerinin altını çizdi. En temel amaçlarının halka arz ile hesap verebilir şeffaf bir şirket olmak olduğunu kaydeden Sarvan, ayrıca yurt içinin yanı sıra ihracat pazarlarında da gelişim göstermeyi hedeflediklerini aktardı.

Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Genel Müdürü Melih Akosman da CW Enerji’nin; faaliyetleri ile enerji ihtiyacını temiz kaynaklarla karşılamak için öncülük eden ve güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen bir şirket olduğunun altını çizdi. Akosman, ayrıca DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun dünyamızın geleceği için sürdürülebilirliğe katkı sunan enerji yatırımlarına destek vizyonu ile örtüşen bu halka arza liderlik etmeyi çok önemli bulduklarını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön