04 / 05 / 2024

Borusan Makina, İzmir Bölge Müdürlüğü açıldı!

Borusan Makina, İzmir Bölge Müdürlüğü açıldı!

Bölge müdürlüğü için tesis inşasına geçen yıl başladıklarını belirten Borusan Makina ve Güç Sistemleri İş Makinaları Direktörü Murat Erkmen, 2014 yılının Türkiye ortalamalarının üstünde bir büyüme ile kapatmayı planladıklarını belirtti...



Bölge müdürlüğü için tesis inşasına geçen yıl başladıklarını belirten Borusan Makina ve Güç Sistemleri İş Makinaları Direktörü Murat Erkmen, yeni tesislerinde enerji verimliliği ilkesi kapsamında en az tüketim ile en fazla verim alınabilecek ekipmanları tercih ettiklerinin altını çizdi. Bu yılı hedeflerine uygun ve Türkiye ortalamalarının üstünde bir büyüme ile kapatmayı planladıklarını kaydetti. Erkmen, kiralama parkını geliştirmek için de yatırımlara düzenli olarak devam ettiklerini aktardı. 


Caterpillar makinelerinin distribütörlüğünü yapan Borusan Makina, ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da Caterpillar'm tek temsilcisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Nisan ayında CAT 336E Hybrid ekskavatörün lansmanını yaptıklarını ileten Murat Erkmen, "Onunla birlikte yeni  İzmir  Bölge Müdürlüğümüzün açılışını da gerçekleştirdik. Şubat 2013 tarihinde inşaatı başlayan ve dokuz ay içinde tamamlanan tesis toplam 13 bin metrekare alanda 2 bin 500 metrekare ofis alanı, 500 metrekare depo ve 3 bin 500 metrekare kapalı servis alanına sahip bulunuyor" dedi. Yeni tesislerinde kapalı servis alanında aynı anda 16 makineye servis imkânı sunduklarını kaydeden Erkmen, "En son teknoloji Caterpillar ekipmanları ile motor, şanzıman, hidrolik tam revizyonları yapüabiliyor. Açık alanlarda da servis ve depolama alanları ile maksimum iş verimliliği sağlanıyor" diye konuştu. 


"Yeni Mecalac temsilciliğimizi aldık" Satış ve satış sonrası hizmetlerin yanı sıra kiralama ve sertifikalı ikinci el makine hizmetleri de sunduklarını ifade eden Murat Erkmen, "Bu kapsamda müşterilerimiz sıfır ve iki yaş arası yeni CAT makinelerinin yanında tamamlayıcı ekipmanlar da kiralayabüiyor. Kiralama parkımızı geliştirmek için yatırımlarımızı düzenli olarak yapıyoruz" dedi. Kiralama pazarının geçen yıl hareketli ve hızlı bir yıl yaşadığım ifade eden Erkmen, "Bu hareketliliği CAT iş makinelerinde olduğu kadar Genie platformlarda da gördük. İşimizin diğer alanlarında da iyi bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Geçen yü tesislerimizi, ürünlerimizi, hizmetlerimizi geliştirmeye ve yenilemeye yönelik yatırımlarımızı sürdürdük. Yeni Mecalac temsilciliğimizi aldık" diye konuştu.


Ürün gamlarında Caterpillar'm yanı sıra Metso, Mecalac, Genie, Mantsinen, SITECH, Atlas Copco, SEM, MaK, Olympian, Clyde Union ve NGC gibi markaların ürünlerinin de bulunduğunu söyleyen Murat Erkmen, inşaat sektörüne sundukları iş makinelerinin arasında ekskavatörler, yükleyiciler, dozerler, greyderler, bekolu yükleyiciler, asfalt sericiler, boru döşeyiciler, mobil kırıcılar, personel yükselticiler ve kompaktörlerin yer aldığının bilgisini verdi. Türkiye'deki faaliyetlerini; İstanbul'daki merkez, Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki bölge müdürlükleri ve bunlara bağlı Bursa, Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Trakya şubeleriyle sürdürdüklerini söyleyen Erkmen, ayrıca yurt genelinde 30'dan fazla yetkili satış ve hizmet merkezlerinin bulunduğunu belirtti. 


İş makineleri sektöründe dünya çapında önemli pazarlardan biri olduğunu ifade eden Murat Erkmen, "Ülkemiz Avrupa'da en büyük 4'üncü, dünyada ise ll'inci iş makinesi pazarı konumunda bulunuyor. İş makineleri segmenti inşaat sektörünün alt birimi olmakla birlikte, çok daha fazla dinamizme sahip bir iş kolu" dedi. Erkmen, dünyada iş makineleri sektörünün içinde yer alan etkin alanlardan birinin de iş makineleri kiralama sektörü olduğunu söyledi. "Kiralama alanında Türkiye, henüz Avrupa veya ABD pazarlarına yakın bir düzeye gelmedi" diye konuşan Erkmen, özellikle kriz dönemlerinde kiralama sektörünün öneminin daha fazla ortaya çıktığını ifade etti. Erkmen, şunları söyledi: "Son dönemde kiralama alanında şirketlerde bilincin yükseldiğini görmeye başladığımızı söyleyebiliriz. 


Kiralama ile maliyetler daha rahat kontrol edilebiliyor. Birçok büyük şirket de makine parklarını kiralamaya hazırlanıyor. Kiralama sektörünün önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini düşünüyoruz." Geçen yıl tesislerimizi, ürünlerimizi, hizmetlerimizi geliştirmeye ve yenilemeye yönelik yatırımlarımızı sürdürdük. 


Geri Dön