06 / 05 / 2024

Bosch, Bursa'yı Ar-Ge üssü seçti

Bosch, Bursa'yı Ar-Ge üssü seçti

Bosch Sanayi ve Ticaret A. Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, Bursa'da Ar-Ge merkezi kuracaklarını ve 275 kişilik istihdam yaratacaklarını açıkladı



Bosch Sanayi ve Ticaret A. Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, 2008 yılı performansı ve 2009 öngörülerini paylaştığı basın toplantısında Bursa'da Ar-Ge merkezi kuracaklarını ve 275 kişilik istihdam yaratacaklarını açıkladı. Küresel ve yerel stratejilere paralel olarak Ar- Ge çalışmalarının çok önemli oluğunu belirten Butz, "2008'de Ar-Ge harcamalarımız yüzde 50 artarak 6,8 milyon euroya, çalışan sayımız 170'e ulaştı. Lokal Ar- Ge faaliyetlerimizdeki artış nedeniyle, Bursa'da bu yıl içinde bir Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyoruz. Bu adım Bosch'un global Ar-Ge merkezlerinden biri olma stratejisinin bir parçası. Bu Türk otomotiv sanayinin de gelişimine katkı sağlayacaktır" dedi. Bosch Grubu'nun yedi farklı şirket, onbeş işkolu ve altı üretim tesisi ile Türkiye'de faaliyette bulunduğunu kaydeden Butz, Türkiye'de stratejilerine uygun bir şirket olursa satın alma yapabileceklerini söyledi. Son aylarda siparişlerin önemli ölçüde azaldığını söyleyen Butz, bu durumun kendilerini kapasitelerinde düzenlemeye zorladığını belirterek, "İstihdamımızı korumak için sendika ile oturduk ve esnek bir çalışma modelinde anlaşmaya vardığımız için işçi çıkarmalar yaşanmadı" diye konuştu.
1.640 Bosch Türkiye 2008 cirosu milyar euro 3 İhracat 971 milyon euro 3 Yatırım 210 milyon euro 3 Çalışan Sayısı 8,400 kişi.



Sabah



 


Geri Dön