27 / 04 / 2024

Bostancı Tuzcuoğlu Köprüsü ve çevresinde yeni bir aydınlatma yapıldı!

Bostancı Tuzcuoğlu Köprüsü ve çevresinde yeni bir aydınlatma yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kozyatağı-Bostancı Arasındaki Tuzcuoğlu Köprüsü altında ve devamında yepyeni bir aydınlatma ve peyzaj çalışması uyguladı. Proje kapsamında yapılan peyzaj çalışmasını, gece de ön plana çıkaracak led aydınlatma yapıldı...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kozyatağı-Bostancı Arasındaki Tuzcuoğlu Köprüsü altında ve devamında yepyeni bir aydınlatma ve peyzaj çalışması uyguladı. Proje kapsamında yapılan peyzaj çalışmasını, gece de ön plana çıkaracak  led aydınlatma yapıldı. Led aydınlatma kapsamında  çalı gruplarının  ve sert zeminlerin etrafına 640 mt şerit led, mevcut ağaç diplerine ise vurgulayıcı 28 adet led projektör yerleştirildi.


Çalışma yapılan 3 bin 760 metrekarelik alanın  3 bin 93 metrekaresi yeşil alan, 667 metrekaresi ise sert zemin olarak tasarlandı.Söz konusu alanda 6 bin 800 adet çalı ,64  adet ağaç,5 bin 200 adet mevsimlik çiçek kullanıldı. Projede sert zemin olarak kırmızı siyah ve beyaz doğal taşlardan oluşan bir tasarım yapıldı. Bu kapsamda  87 ton beyaz podima taşı, 6 ton siyah doğal taş, 3 ton kırmızı taş kullanıldı.


Proje kapsamında yeşil alan içerisinde bulunan 2 adet köprü ayağına metal lazer kesim kaplama yapıldı. Bu uygulamada, lazer kesimi ile oluşturulan motiflerin  arkasına, çalışmayı vurgulayacak ve ön plana çıkaracak, hava karardığında devreye giren LED lambalarla vurgulanan motifler ön plana çıkarıldı. Görsel olarak mavi, yeşil ve kırmızı olmak üzere 3 renkten oluşan bu aydınlatma yaklaşık  olarak dakikada 9 defa renk geçişi yapıyor.


İBB


Geri Dön