09 / 05 / 2024

tuzcuoğlu köprüsünün aydınlatılması

tuzcuoğlu köprüsünün aydınlatılması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kozyatağı-Bostancı Arasındaki Tuzcuoğlu Köprüsü altında ve devamında yepyeni bir aydınlatma ve peyzaj çalışması uyguladı. Proje kapsamında yapılan peyzaj çalışmasını, gece de ön plana çıkaracak led aydınlatma yapıldı...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü, Asya ve Avrupa yakalarında inşası tamamlanan ayaklarının aydınlatılmasıyla ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 2,5 milyar avro!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adik Karaismailoğlu, yap-işlet-devret projelerinin dünyanın her yerinde kullanılan ekonomik bir model olduğunu belirtti. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bu yöntemle yapıldığını ve maliyetinin  2,5 milyar avro olduğunu söyledi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün son çelik blok montajı yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, törende açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 32 bloktan oluşan kırmızı beyaz kulelerinin son blokunun koyulması töreninde konuştu...

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü'nün inşaatı tam gaz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Gökoğlu kentte hayata geçirilen Devlet Bahçeli Köprüsü’nü inceledi.

Kocaeli Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Tıp Merkezi mevkiinde hayata geçirdiği Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü'nü hizmete açtı.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedeli 1 milyar 140 milyon dolar!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedelinin 1 milyar 140 milyon dolar olduğunu anımsatarak, devletin günlük 40 bin araç geçişi garantisi vermesini eleştirdi.

Osmangazi Köprüsü'nün kilometre başına ücreti 33 TL!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Bekir Coşkun bugünkü yazısında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretini kaleme aldı. İşte Bekir Coşkun'un o yazısı...

Kerç Köprüsü'nün açılışı Aralık 2019'a ertelendi!

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından inşaatına başladığı Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak Kerç köprüsünün demiryolu kısmının kullanıma açılış tarihi Aralık 2018'den Aralık 2019'a erteledi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatı ne zaman başlayacak?

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatına önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde başlanacağını bildirdi.

tuzcuoğlu köprüsünün aydınlatılması Haberi

tuzcuoğlu köprüsünün aydınlatılması


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kozyatağı-Bostancı Arasındaki Tuzcuoğlu Köprüsü altında ve devamında yepyeni bir aydınlatma ve peyzaj çalışması uyguladı. Proje kapsamında yapılan peyzaj çalışmasını, gece de ön plana çıkaracak  led aydınlatma yapıldı. Led aydınlatma kapsamında  çalı gruplarının  ve sert zeminlerin etrafına 640 mt şerit led, mevcut ağaç diplerine ise vurgulayıcı 28 adet led projektör yerleştirildi.


Çalışma yapılan 3 bin 760 metrekarelik alanın  3 bin 93 metrekaresi yeşil alan, 667 metrekaresi ise sert zemin olarak tasarlandı.Söz konusu alanda 6 bin 800 adet çalı ,64  adet ağaç,5 bin 200 adet mevsimlik çiçek kullanıldı. Projede sert zemin olarak kırmızı siyah ve beyaz doğal taşlardan oluşan bir tasarım yapıldı. Bu kapsamda  87 ton beyaz podima taşı, 6 ton siyah doğal taş, 3 ton kırmızı taş kullanıldı.


Proje...