29 / 04 / 2024

Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedeli 1 milyar 140 milyon dolar!

Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedeli 1 milyar 140 milyon dolar!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedelinin 1 milyar 140 milyon dolar olduğunu anımsatarak, devletin günlük 40 bin araç geçişi garantisi vermesini eleştirdi.



CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, tasarının damga vergisine ilişkin maddesini eleştirerek, yatırımcının damga vergisine göre yatırımını yapmadığını, yatırımcıların maliyetlere baktığını vurguladı. 


Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretlerini eleştiren Akar, CHP'li belediyenin yaptığı Yuvacık Barajı'nın yapım maliyetinin hiçbir zaman vatandaşlara su parası olarak yansıtılmadığını, köprü maliyetinin de vatandaşa yansıtılamayacağını savundu.


Akar, Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedelinin 1 milyar 140 milyon dolar olduğunu anımsatarak, köprüyü yapan şirketin 22 yıllık işletme süresi bulunduğunu ve devletin günlük 40 bin araç geçişi garantisi vermesini eleştirdi.


Köprü geçiş ücretinin 35 dolar artı KDV olduğunu ve bu fiyatın Amerikan tüketici endeksine endekslendiğini savunan Akar, "35 dolarla devam etmeyecek, düşürdük diyorsunuz ya onun farkını da devlet ödeyecek, geçenin de geçmeyenin de parasını devlet ödeyecek, 22 yıl boyunca. Yatırım maliyeti 1 milyar 400 milyon, 22 yıl sonunda 11 milyar 242 milyon dolar olacak. Yatırım bedelinin 8,2 katı artacak, Yuvacık Barajı'nın yatırım bedelinin ise 4,2 katı oranında artış yaşanacak." değerlendirmesinde bulundu. 


AA


Geri Dön