28 / 04 / 2024

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İstanbul'u, Sakarya'yı ve Kocaeli'ni ilgilendiren hızlı tren projesini gündeme taşıdı..

Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedeli 1 milyar 140 milyon dolar!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedelinin 1 milyar 140 milyon dolar olduğunu anımsatarak, devletin günlük 40 bin araç geçişi garantisi vermesini eleştirdi.

Haydar Akar: TOKİ yurt yapsın!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Mecliste Torba Yasa görüşmelerine devam edilirken CHP Grubu adına söz alarak üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorunlarına değindi.

Haydar Akar: Şehir hastanesine çivi bile çakılmadı!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de 2013 yılı içerisinde hastanelere başvuran hasta sayısının 7 milyon 800 bin olduğunu açıkladı. Akar, Cephanelik bölgesinde yapılacak olan şehir hastanesi için ise çivi çakılmadığını dile getirdi.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emeklilerin taksitlere yetişemediğini söyledi. İşte ayrıntılar...

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

Milletvekili Genç: 'Asgari ücret en az 20 bin lira olmalı!'

2024 Asgari ücret zammında geri sayım başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, asgari ücretin en az 20 bin Türk Lirası olması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmiyor mu? Milletvekili tek tek açıkladı!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, deprem bölgesindeki son durum ile ilgili konuştu. Orta hasarlı binalara güçlendirme izni verilmediğini söyleyen Öztunç, deprem konutlarının inşaatı ile ilgili de açıklama yaptı. İşte ayrıntılar... 

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Türkiye'de yeni kriz kapıda. CHP Milletvekili uyardı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'nin gıda krizi ile karşı karşıya olduğunu iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

İlyas Şeker'den Kocaeli için kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaparak, kentsel dönüşüme karşı çıkmanın ölüme neden olduğunu dile getirdi. 

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Haberi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar İstanbul'u, Sakarya'yı ve Kocaeli'ni ilgilendiren hızlı tren projesini gündeme taşıdı. Akar meclis toplantısında "Trenler yapıyorsunuz, adını "hızlı tren" koyuyorsunuz ama onların getirdiği sıkıntılardan da bir türlü o güzergâhlarda yaşayan vatandaşlar kurtulamıyor. Bu güzergâhta, özellikle Gebze-İstanbul arasında banliyö, Adapazarı merkezle, yine, Haydarpaşa arasında da bölgesel trenlerimiz vardı; tabii, Anadolu'nun çeşitli kentlerine giden trenler de vardı; bunların hepsi kalktı."dedi.


"Biliyorsunuz, tam yüz on yedi yıllık Haydarpaşa-Adapazarı hattı şu anda körelmiş durumda. Günde 30 bin insanın seyahat ettiği, öğrencinin, memurun seyahat ettiği, işçinin seyahat ettiği bu hat da şu anda günde 30 binden ayda 19 bine düşmüş durumda. Niye düştü? Hızlı tren nedeniyle 2012 yılında tren seferleri kaldırıldı, 2015 yılında hızlı trenle birlikte bölgesel trenin, banliyö treninin...