08 / 10 / 2024
fuzul

CHP’li Türker Ateş’ten deprem konutları eleştirisi: 5 depremzededen 4’ü hala konut bekliyor!

CHP’li Türker Ateş’ten deprem konutları eleştirisi: 5 depremzededen 4’ü hala konut bekliyor!

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra inşa edilen konutlarla ilgili eleştirilerini gündeme taşıdı.




CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra inşa edilen konutlarla ilgili eleştirilerini gündeme taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Ateş’in deprem konutlarına dair yönelttiği soru önergesine verdiği cevap, dikkat çekti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 406 bin 406 kişi konut, 42 bin 24 kişi dükkân ve 12 bin 670 kişi ahır bekliyor. Bugüne kadar sadece76 bin 434 konut teslim edildi.

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş cevabı değerlendirirken, “Deprem döneminde verilmiş olan sözler, tamamen boş çıktı. Konut inşaatları kaplumbağa hızında ilerliyor.” dedi.

CHP’li Türker Ateş’ten deprem konutları eleştirisi: 5 depremzededen 4’ü hala konut bekliyor!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, tamamlandığını belirttiği 100 bin konutun gerçek rakam olmadığını dile getiren CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bugüne kadar sadece 76 bin 434 konut teslim edebildi. Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin üzerinden bir buçuk yıl geçti ve hala 5 depremzededen 4’ü konut bekliyor.” Dedi.

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş ayrıca açıklamasında inşaatlarına henüz başlanmamış 100 binden fazla konut bulunduğunu dile getirerek, “6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası Cumhurbaşkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı, gerçek dışı vaatlerle depremzede vatandaşlara hayal sattı.” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir sene içerisinde 319 bin konut yapılacağına dair verdiği sözleri anımsatan Türker Ateş, “Bırakın vaat edilen konutları teslim etmeyi, inşaatına bile başlanamayan konut sayısı 299 bin 755.” dedi.

KIŞI KONTEYNER KENTLERDE GEÇİRECEKLER


CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, depremzedelerin bu kışı da konteyner kentlerde zor şartlarda geçireceğini kaydetti. Açıklamasında “Depremzedelere ne kadar ödeme yapılacağı belirsiz.” diyerek “Bir an önce bu belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor.” diyerek yetkililere çağrı yaptı. 

 

Terminal Kadıköy'de kiralamalar başladı! Söğütlüçeşme Tren İstasyonu projesi bu yılın sonunda açılacak! 

Belediyelerden Ekim fırsatı! Muğla ve Gaziantep’te satılık arsa, arazi ve iş yerleri! 

Milli Emlak, Bursa’nın 4 ilçesinde taksitle arsa, arazi, dükkan, apartman satıyor!


Geri Dön