Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatı ne zaman başlayacak?
Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatına önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde başlanacağını bildirdi.
Başbakan Yıldırım, uzunlukta dünya liderliğine göz diken Çanakkale 1915 Köprüsü'nde ilk kazmanın tarihini açıkladı.
Kendi kullandığı otomobil ile Osmangazi Köprüsü'nden geçen Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile bilgi verdi.
Köprüden geçtiği esnada Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım'da eşlik etti. Yıldırım, köprü geçişinin ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
İLK KAZMA NE ZAMAN VURULUYOR?
Yaptığı açıklmada Çanakkale Köprüsü için bir müjde veren veren Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, İnşaallah, ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz." dedi.
Bülent Turan: Sırada 1915 Çanakkale Köprüsü var!
Milliyet
Haber AA'da şu şekilde yer aldı
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu saldırıyı yapanlar, onlara aracılık edenler, azmettirenler belirlenmiş durumda. 29 zanlı gözaltında bulunuyor. Zaman ilerledikçe detaylar ortaya çıkacak. Doğru, farklı ülke vatandaşı olanlar var. Bütün ihtimaller değerlendiriliyor." dedi.
Eskişehir'e gidişi sırasında, kullandığı makam aracıyla Osmangazi Köprüsü'nden geçen Yıldırım'a, ön koltukta eşi Semiha Yıldırım eşlik etti. Köprüden geçişi esnasında zaman zaman diğer araçlara el sallayan Yıldırım, gişelerde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve beraberindekilerce karşılandı. Köprüde incelemelerde bulunan Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Eskişehir'e gidişte Osmangazi Köprüsü'nü kullandınız, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu, nasıl buldunuz?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, köprünün geçen perşembe günü açıldığını anımsattı.
Yıldırım, "Perşembe günü açtık. Bugün pazar. Ortalama 60 bin araç geçiyor. 200 bini açtı geçen trafik. Çok yoğun bir ilgi gördü. Tabi ücretsiz olması da trafiğin artmasında önemli bir katkı sağladı. Güzel bir eser oldu, Türkiye'ye yakışan, güzel, dev bir eser oldu." değerlendirmesinde bulundu.
Köprünün 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
"5 sefer ihale edildi, iptal oldu ama yapmak bize nasip oldu, AK Parti iktidarına nasip oldu. Özellikle bu köprünün yapılmasında Başbakanlığı döneminde büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü esasen sadece İstanbul'u, Yalova'yı ilgilendirmiyor. İzmir'e kadar devam eden 433 kilometrelik otoyolun sağında, solunda yer alan ve nüfusu, Türkiye nüfusunun üçte birinden fazla olan 5 vilayetimizi ilgilendiriyor. İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa daha ileride Eskişehir, Bilecik, bu tarafta Yalova, Kocaeli, İstanbul, dolayısıyla Marmara'dan Ege'ye büyük bir havzanın ekonomisini, geleceğini yakından ilgilendiren dev bir eser. Bu köprü demek, Osmangazi Köprüsü demek, az vakit, az yakıt, az nakit demek. Köprü olmasa özellikle de hafta sonlarında bayramlarda buralarda, 2 saat, 3 saat kuyrukta beklemek zorunda kalıyor vatandaşlarımız. Halbuki şimdi gelirken saat tuttum 60 kilometre hızla 4 dakika da geçtik, 80'e çıksak üç dakikadan az bir süre de koca körfezi geçmiş oluyoruz. İzmit'ten, Gölcük'ten dolanmaya kalksanız iki saatiniz gider. Dolayısıyla her yönüyle güzel bir hizmet, medeni bir hizmet. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun."
Köprünün açılışının ardından arabalı vapurların kullanılmadığı yönünde haberlerin çıktığının ve Çanakkale Boğazında arabalı vapurların çok yoğun olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, Osmangazi Köprüsü olmadan önce burasının da aynı olduğunu ifade etti.
- "Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız"
Başbakan Yıldırım, Çanakkale Boğazı'na Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacaklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız bu yönde çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyor. Feribotların sakin olması gayet doğal. Köprü varken hele de bedava olurken oraya ancak gezmek için gidilir. Zamanı, vakti bol olan, deniz havasını daha çok almak isteyen gidebilir ama bayramdan sonra burası da ücretli hale gelecek. Oralarda da müşteri olacak, herkes nasibini yer. O da lazım, bu da lazım. Orada çalışmasa başka yerlerde çalışır. Türkiye'de denizler çok, denizlerde bereket de çok. Başka hatlar kurulur ve hiç kimse mağdur olmaz."
AA
Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Başbakan Binali Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz." dedi.
"Önümüzdeki günlerde çok daha farklı gelişmeler yaşayacağız"
Rusya ile ililşiklerin normalleşmesine de değinen Yıldırım, "Rusya, bizim ezeli komşumuzdur. Dolayısıyla ilişkilerimizin geçici bir süre bozulmuş olması, hiçbirimizin istediği bir şey değildi ama o günler artık geride kaldı. Biz hep şunu söylüyoruz; bu zaman dostlukların arttırılması, düşmanlıkların azaltılması zamanıdır. Onun için Akdeniz'i, Karadeniz'i çevreleyen bütün ülkelerle dost olmak, ticaretimizi arttırmak, kültürel alışverişlerimizi geliştirmek, turizmi geliştirmek daha öncelikli hedefimiz olacak dedik ve bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eminim ki önümüzdeki günlerde, çok daha farklı gelişmeleri, başka ülkelerle de birlikte yaşayacağız."
Dünya
Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Başbakan Yıldırım, uzunlukta dünya liderliğine göz diken Çanakkale 1915 Köprüsü'nde ilk kazmanın tarihini açıkladı.
Kendi kullandığı otomobil ile Osmangazi Köprüsü'nden geçen Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile bilgi verdi.
Köprüden geçtiği esnada Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım'da eşlik etti. Yıldırım, köprü geçişinin ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
İLK KAZMA NE ZAMAN VURULUYOR?
Yaptığı açıklmada Çanakkale Köprüsü için bir müjde veren veren Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah Çanakkale 1915 Köprüsü'nü yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, İnşaallah, ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz." dedi.
Sabah
Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı
Osmangazi'nin ardından sıra Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprüye geldi. Marmara Otoyol Ringi'ni tamamlayacak Çanakkale 1915, 2023 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Osmangazi Köprüsü'nün açılışında, "Sırada Çanakkale 1915 var" yönündeki sözlerinin ardından söz konusu köprü merak konusu oldu.. Marmara Otoyol Ringi, Osmangazi Köprüsü'nün yer aldığı İstanbul İzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek. Ring projesi, Çanakkale Boğazı'na kurulacak köprüyle tamamlanacak.
Takvim
Bu haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Osman Gazi Köprüsü’yle ilgili değerlendirme de yapan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: Muhteşem bir eser. Ülkemizin şanına yakışır bir eser. Dünyanın 4. büyük köprüsü. 3.5 yıl gibi kısa sürede inşa edildi. 50 yıl konuşuldu ama 3.5 yıl da inşa edildi. Tabi her şeyden önce milletimizin hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini artıran, zamanını yollarda tüketmesinin önüne geçen bir eser. Şimdi şurada 5 dakika önce Gebze’deydik 5 dakika sonra Altınova’da gazetecilerle sohbet ediyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi?” dedi.Çanakkale için de sevindirici haber veren Yıldırım, “Çanakkale’ye de Çanakkale 1915 Köprüsü’nü yapacağız. Önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde, inşallah ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz.
Vatan
Bu haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
Çanakkale 1915 Köprüsü ve Eskihisar'da feribotların boş kalması ile ilgili bir soruya ise Başbakan Yıldırım, "Çanakkale'ye de inşallah 1915 köprüsünü yapacağız. Köprü için önümüzdeki yıl, Çanakkale Şehitlerini Anma Günü'nde ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. Feribotların sakin olması gayet doğal. Köprü ücretsiz olunca, oraya ancak gezmek için gidilir. Bayramdan sonra burası da ücretli hale gelecek. Herkes nasibini yer. 0 da lazım, bu da lazım. Orada çalışmazsa başka yelerlerde çalışılır. Türkiye'de denizler çok. Bereketli denizler var. Başka hatlar kurulur. Kimse mağdur olmaz"cevabını verdi.
Karar