27 / 04 / 2024

Jülide İskenderoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

Jülide İskenderoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte yeni bir başarı öyküsü yazacaklarına dikkat çekti ve "Çanakkale Köprüsü, renklerin, figürlerin, simgelerin köprüsü" dedi.



AK Parti milletvekilleri Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu, 127 üniversitenin bütçesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2021 yılı bütçelerine ilişkin konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, şunları kaydetti: 

"Geçtiğimiz hafta cumartesi günü Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat trenimiz İstanbul'dan hareket etti. Bu duruma sevinmek yerine trenin güzergahını takip edenlerin düştükleri acınası durumu üzülerek izledik. Bu tren, Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ve orta koridor üzerinden Çin'e ulaşacak. Tren 8 bin 683 kilometre yol yapacak. İki kıta, iki deniz, 5 ülke geçerek Çin'e 12 günde yükünü teslim edecek. Çalışmalarımızı bulunduğumuz coğrafyanın avantajlarını dikkate alarak yapıyoruz. Yapılamaz denilen projeleri yaptık, hayalleri gerçeğe dönüştürdük."

1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte yeni bir başarı öyküsü yazacaklarına dikkat çeken İskenderoğlu, "Çanakkale Köprüsü, renklerin, figürlerin, simgelerin köprüsü. Köprümüzün her detayında Çanakkale ruhu var. İstiklalimiz, istikbalimiz, tarihimiz, vizyonumuz var. İki ayak aralığı 2 bin 23 metre, Cumhuriyetimizin 100. yılını temsil ediyor. Köprümüzün ayak uzunluğu 318 metre, 1918 Mart ayını temsil ediyor. Paris'in simgesi 300 metrelik Eyfel Kulesi'ni geçtik. Gemiyle yaklaşık 35 dakika süren yolculuğumuz 6 dakikaya düşecek. Köprümüzün bölgemize, tarım, turizm ve sanayimize büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatının son hali görüntülendi!


Geri Dön