10 / 05 / 2024

tuzcuoğlu köprüsünde çalışmalar

tuzcuoğlu köprüsünde çalışmalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kozyatağı-Bostancı Arasındaki Tuzcuoğlu Köprüsü altında ve devamında yepyeni bir aydınlatma ve peyzaj çalışması uyguladı. Proje kapsamında yapılan peyzaj çalışmasını, gece de ön plana çıkaracak led aydınlatma yapıldı...

Galata Köprüsü’ndeki çalışmalar planlanandan önce bitirildi

İBB’nin Eminönü ve Karaköy semtlerini birbirine bağlayan Galata Köprüsü’nde yaptığı “Derz Değişimi ve Asfalt Yenileme İnşaatı” planlanan tarihten önce bitirilerek yol trafiğe açıldı.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajı tamamlanıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montaj işlemleri için sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın köprüden yürüyerek geçecek.

Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Çalışmalarının aralıksız devam ettiği 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş Salı günü gerçekleşecek. Geçiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleşecek.

Çanakkale Köprüsü'nde geçiş yolunun yarısından fazlası tamamlandı!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde 87 tabliyeden 55'inin montaj çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yeni detayları ortaya çıktı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkalelilerin merakla beklediği projede ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

tuzcuoğlu köprüsünde çalışmalar Haberi

tuzcuoğlu köprüsünde çalışmalar


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kozyatağı-Bostancı Arasındaki Tuzcuoğlu Köprüsü altında ve devamında yepyeni bir aydınlatma ve peyzaj çalışması uyguladı. Proje kapsamında yapılan peyzaj çalışmasını, gece de ön plana çıkaracak  led aydınlatma yapıldı. Led aydınlatma kapsamında  çalı gruplarının  ve sert zeminlerin etrafına 640 mt şerit led, mevcut ağaç diplerine ise vurgulayıcı 28 adet led projektör yerleştirildi.


Çalışma yapılan 3 bin 760 metrekarelik alanın  3 bin 93 metrekaresi yeşil alan, 667 metrekaresi ise sert zemin olarak tasarlandı.Söz konusu alanda 6 bin 800 adet çalı ,64  adet ağaç,5 bin 200 adet mevsimlik çiçek kullanıldı. Projede sert zemin olarak kırmızı siyah ve beyaz doğal taşlardan oluşan bir tasarım yapıldı. Bu kapsamda  87 ton beyaz podima taşı, 6 ton siyah doğal taş, 3 ton kırmızı taş kullanıldı.


Proje...