07 / 05 / 2024

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

Hükümet artan doğalgaz ithalat maliyetlerinin bir kısmını bütçeden karşılamaya devam ederken, BOTAŞ’ın merkezi bütçeye yükü de giderek artıyor. BOTAŞ’ın borç ve görevlendirme gideri olarak merkezi bütçeye yükü son 1 yılda 179 milyar Türk Lirası oldu.



Ocak ve eylül döneminde KİT’lerin görevlendirme giderleri 18,8 milyar Türk Lirası oldu.

Ocak eylül döneminde Sosyal Güvenlik Kurumlarının görevlendirme giderleri 134,4 milyar Türk Lirası oldu. Bu rakam geçen sene aynı dönemde 103,9 milyar Türk Lirası idi.

Aynı dönemde mali kurumların görevlendirme giderleri 13,3 milyar Türk Lirası olurken, bu rakam Ziraat Bankası için 6,4 milyar Türk Lirası, Halkbank için 6,9 milyar Türk Lirası oldu.

BORÇ ERTELEME İDDİALARINA DOĞRULAMA GELDİ

Öte yandan bir televizyon kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Rusya'ya yapacağı doğalgaz borcu ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin (BOTAŞ) Rus doğalgazı borcu ödemelerinin 2024 yılına ertelenmesine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Kalın, "Temaslar, görüşmeler devam ediyor. Bizim enerji noktasında sıkıntımız yok" ifadelerini kullandı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön