28 / 04 / 2024

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.



BOTAŞ'ın ABD ve Avrupa ülkelerinden sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alımı için Alman Deutsche Bank'tan 1 milyar Euro kredi almak için yürüttüğü görüşmelerde son aşamaya geldiği öğrenildi. Türkiye’nin doğalgaz ithalatçısı BOTAŞ, anlaşmaya imza atıldıktan sonra LNG alımının finansmanı için ilk defa kredi kullanacak.

TÜRKİYE GEÇTİĞİMİZ KIŞ GAZ KRİZİ YAŞADI

Geçtiğimiz kış aylarında sanayi tipi doğal gaz tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle fabrikalarda üretim durmuştu. BOTAŞ, sanayi üreticilerine 'Gazı idareli kullanalım' uyarısında bulunmuştu. Türkiye geçen kış yaklaşık 60 milyar metreküp ile rekor miktarda doğalgaz tüketti.

BOTAŞ ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön