27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün katıldığı Öğretmenler Günü Programında, bir kiracıyla olan diyaloğunu anlatmış ve 'fahiş kira artışı' nedeniyle ev sahibine sinirlenmişti. İstanbul Valisi Gül'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki değerlendirme toplantısında, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müdürleri ile ilgili kurum temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ekmek fiyatlarına değinen Vali  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerini'etkin fiyat denetimi' yapmaya çağırdı.

EKMEK FİYATLARI İÇİN DENETİM YAPILMALI!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Valisi Gül, konuşmasında İstanbul'daki ekmek fiyatlarındaki farklılıklara değindi. 

İstanbul’da bir ekmeğin diyatının 6,50 lira olduğunu belirten Gül, “Kimi yerde 9 liraya, 10 liraya ekmek satışı yapılıyor. Bu konuda halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KİRA FİYATINA TEPKİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğiniz günlerde, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda, bir kiracı ile olan diyaloğunu anlatmıştı. 

Erdoğan ''"Dedi ki 'Kiracıyım.' 'Ne ödüyorsun?' dedim. 'Başkanım' dedi, 'Şu anda ev sahibi beni ciddi manada sıkıştırıyor. 2 bin 500 lira veriyordum. Şimdi kiramı 7 bin 500 liraya çıkardı. Ya verirsin ya evden çıkarsın' diyor...

Mecburen o ilçedeki belediye başkanımızı aradım. Ondan ricada bulunduk. Dedim ki 'Ya uygun bir kiralık yer bul. Veyahut da bizim TOKİ'nin evleri varsa oradan kendisine bir imkan sağla.' Bu vicdan... Her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir şey değil.

El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız. Ama ben o ev sahibine, herhalde o da şimdi dinliyordur beni, 'Sende vicdan var mı?' diye sormak durumundayım. Bu kadar biz konut yapıyoruz. Bu yaptığımız konutlarla çözüm geliştirmeye çalışıyoruz. Ama insaf ya 2 bin 500'den 7 bin 500'e. Bu ne vicdandır?" diyerek ev sahibine tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için 'TOKİ'den ev verin' dedi!

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Geri Dön