28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için 'TOKİ'den ev verin' dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için 'TOKİ'den ev verin' dedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş konut kiraları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan, konut fiyatlarının ve kiralarının dengelenmeye başladığına dikkat çekti. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamasında "Tüm dünyada enflasyonun son 70 yılın zirvelerini zorladığı bir ekonomik atmosferden bizim etkilenmememiz düşünülemez" dedi. 

Erdoğan, hayat pahalılığı ve büyük şehirlerdeki fahiş kira yükselişlerinin ücretli çalışanların üzerinde oluşturduğu baskının da farkında olduklarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için TOKİ den ev verin dedi!

BU KİRA ZAMLARI İNSAFA SIĞMIYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sahiplerinin insaf dışı uygulamalarını bir kenara koyamayacaklarına vurgu yaptı ve geçtiğimiz gün bir vatandaşla olan diyaloğunu anlattı. 

Vatandaşın kiracı olduğunu söylediğini ve kendisinin de ne kadar kira ödediğini sorduğunu aktaran Erdoğan, kiracı vatandaşın "'Başkanım' dedi, 'Şu anda konu sahibi beni ciddi manada sıkıştırıyor. 2 bin 500 TL ödüyordum. Şimdi kiramı 7 bin 500 TL'ye yükseltti. Ya verirsin ya da daireden çıkarsın' diyor" ifadelerini kullandığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut kirasını 2 bin 500'den 7 bin 500 TL'ye yükseltmenin insafa sığmadığını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için TOKİ den ev verin dedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamasında mecburen o ilçedeki belediye başkanını aradığının, ondan ricada bulunduğunun altını çizdi. 

"Dedim ki 'Ya uygun bir kiralık yer bul. Ya da bizim TOKİ'nin evleri varsa oradan kendisine bir imkan sun.' Bu vicdan... Her şeyi devletten beklemek herhalde olacak bir durum değil. El ele vereceğiz, dayanışma içinde olacağız" açıklamasında bulunan Erdoğan, kendisinin o konut sahibine 'Sende vicdan var mı?' diye sormak durumunda olduğunu söyledi. 

Kendilerinin yaptıkları konutlarla çözüm geliştirmeye çalıştıklarının da altını çizen Erdoğan, "2 bin 500'den 7 bin 500 TL'ye. Bu nasıl vicdandır?" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan fahiş kiradan şikayet eden vatandaş için TOKİ den ev verin dedi!

KONUT FİYATLARI VE KİRALARI DENGELENMEYE BAŞLADI

Fahiş fiyat balonunu söndürecek önlemleri artık uygulamaya alacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Otomobil piyasasında alınan tedbirlerin sonuçlarını gördük. Konut fiyatları ve kira rakamları da dengelenme başladı" ifadelerine yer verdi. 

Erdoğan, söz konusu açıklamasını yakında her ikisinin de piyasa gerçekleriyle uyumlu rakamlara geleceğine inandığını söyleyerek tamamladı. 

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Hafta sonu ve 16:00'dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de! Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam geliyor! 


 


Geri Dön