28 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son dakika açıklamasında 783,5 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı , X sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, "783 milyon 465 bin Türk Lirası tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun." dedi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan ödemeler ile ilgili detaylar şu şekilde: 

-Bitkisel Ürün Sigortası desteği kapsamında 684 milyon 394 bin 142 Türk Lirası,
-Zeytinyağı desteği kapsamında 60 milyon 130 bin 230 Türk Lirası,
-Sertifikalı Tohum Üretim desteği kapsamında 16 milyon 766 bin 806 Türk Lirası,
-Kırsal Kalkınma Yatırımları desteği kapsamında 14 milyon 694 bin 699 Türk Lirası,
-Uzman Eller Projesi desteği kapsamında 7 milyon 479 bin 123 TL.

Toplamda 5 kalemde 783 milyon 465 bin TL hesaplara yatırıldı.

Çiftçilere müjde! Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara yatırıldı!

DESTEKLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre diğer bir taraftan çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, destek projeleriyle ülkede küçükbaş ve büyükbaş hayvanda verimliliğin artırılmasına ve ihtiyaç duyulan ekipmanların karşılanmasına katk sağlıyor.

Paylaşılan detaylara göre 2016 yılında başlatılmış olan Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi ile damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması,  ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, süt ve et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılmasını sağlayacak yatırımların desteklenmesi planlandı.

Yine verilen bilgilere göre bu noktada hayvan alımıyla makine alet, inşaat yatırımı ve ekipman alımı için gerçekleştirilecek olan yatırımlara yüzde 50 hibe sağlanıyor. Aktarılan bilgilere göre uygulamaya konulmuş olan toplamda 26 projenin hibe talebi toplamı 46 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Ayrıca yine konu ile ilgili olrak aktarılan bilgilere göre samızlık alımı, ahır inşaatı ve makine ekipman için toplam 45 milyon Türk Lirası hibe desteği ödendi.

TOKİ 32 ildeki 169 konut ve 28 ildeki 192 iş yerini satışa çıkarıyor!

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

TOKİ'den Ordu'ya 200 konutluk iki yeni proje geliyor!


Geri Dön