03 / 05 / 2024

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.



Açıklamada Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi'nin 3,2 milyar metreküp olan toplam toplam depolama kapasitesinin 4,6 milyar metreküpe çıkması ile depolama lisansının tadili amacıyla EPDK'ye 3 Ağustos tarihinde başvuru yapıldığına işaret edildi. Açıklamada, depolama lisansı alım sürecinin EPDK nezdinde devam etmesi nedeniyle bildirimlerin mevcut lisans değerleri dikkate alınarak yapıldığı kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4,6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta olup, hem Tuz Gölü tesisi hem de Silivri tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmıştır." bilgisine yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön