17 / 05 / 2024

Boya nasıl seçilir? Boya seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Boya nasıl seçilir? Boya seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Evde değişiklik yapmanın kolay ve ekonomik bir yolu, duvarların veya tavanların renklerini değiştirmektir. Boya işlemine başlamadan önce, boyanacak yüzeyin durumunu dikkatlice değerlendirmek, başarılı bir sonuç elde etmek için önemlidir. Boya yaparken nelere dikkat edilmelidir işte yanıtları…



Boya nasıl seçilir? Boya seçerken dikkat edilmesi gerekenler neler?

BOYA SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Boya seçimi, iç mekanlarınızın estetik görünümünü ve dayanıklılığını etkileyen önemli bir süreçtir. Silinme, renk, koku, matlık, kuruma süresi ve benzer faktörler, boya seçiminde göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca seçilen boyanın yüzeye uygun olup olmadığı da belirlenmelidir. Sıvalı ve eski boyalı yüzeyler için mat ürünler in seçilmesi daha uygundur. Böylece daha düzgün ve pürüzsüz bir görünüm oluşturacaktır.

BOYAMA İŞLEMİ HANGİ DURUMLARDA YAPILMAZ?

+25 C, yüzde 50 bağıl nemde yapılan boya işlemi daha başarılı sonuçlar vermektedir. Hava durumu, bu işlemi etkileyen bir faktör olduğu için uygun zamanlarda yapılması gerekmektedir. Özellikle de dış cephe boyamalarında yağmurlu ve bulutlu havalar tercih edilmemelidir. Hemen kuruyan ve bozulmayan bir boya için su bazlı boyaları tercih edebilirsiniz. Kokusuz özellikte olan bu boyalar, insan sağlığı için de uygun bir kullanım sunuyor. Evde renkli ve estetik bir değişim için bu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Eğer boyama işlemi için her şey uygunsa evinizi değiştirmeye başlayabilirsiniz. 

Parke nasıl değiştirilir? Hasarlı parke onarımında ne yapılmalı? Parke onarılır mı?

109,90 TL’den başlayan fiyatlarla… Koçtaş parke fiyatları belli oldu! İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Evde tadilatın metrekaresi 500 TL'ye yükseldi!


Geri Dön