27 / 04 / 2024

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 



Gündeme gelen habere göre kiracı sorununda beklenmedik bir durum yaşandı. Artık kiracılı ev satışlarında ezber bozan hadiseler yaşanıyor. Kiracılar artık yüzde 25’lik kira zammından yetinmeyip evleri satın almayı teklif ediyorlar. Bu durum, evin daha da ucuza satılmasına neden oluyor. Gayrimenkul sektöründeki uzmanlar konuyla ilgili açıklama yaparken artık kiracılı ev satışlarının arttığına değindiler. İşte kiracılı ev, evin fiyatını nasıl düşürüyor, tüm detaylar haberimizde… 

 Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Kira artışındaki yüzde 25’lik zam sınırı ev fiyatlarını düşürüyor

Kira artışı konusunda yüzde 25’lik zam, artık ev fiyatlarını düşüren bir etken oluyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları artıran bu durum farklı bir çözüme kavuştu. Buna göre artık ev sahipleri kiracıları evden çıkarmaya çalışmıyor. Tam aksine değerinden de düşük fiyata satmayı göze alıyorlar. 

Gayrimenkul uzmanları konuyla ilgili görüşlerini hemen ifade etti. Emlak sitelerinde kiracılı ev ilanlarının artmasıyla yeni dönemin detayları gün yüzüne çıktı. Gayrimenkul uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, konuyla ilgili açıklamalarını şu cümlelerle yaptı: “Deyim yerindeyse Türkiye’de devran tersine döndü. Kiracılı evler herkesin bir zamanlar favorisiyken şu an popülaritesini yitirdi.” Emlakçı Bülent Akgül ise konuyla ilgili, ev sahiplerinin düşük kira almaları nedeniyle evlerini satışa çıkarmak istediklerini dile getirdi. 


Geri Dön