05 / 05 / 2024

Bozcaada imar planına itiraz!

Bozcaada imar planına itiraz!

Bozcaada için hazırlanan Çevre Düzeni Planı'nın revize olmuş son haline Bozcaada Forum'dan itiraz geldi. Forum, Bozcaada için hazırlanan planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne taşımaya hazırlanıyor.




Bozcaada için hazırlanan Çevre Düzeni Planı'nın revize olmuş son haline Bozcaada Forum'dan itiraz geldi. 8 maddeden oluşan itiraz dilekçelerinin 26 Ocak 2014 günü öncesinde Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ulaştırılması gerektiğini söyleyen Bozcaada Forum üyeleri, revize olmuş planın öncekinden bir farkı olmadığını belirterek, "2025 yılı 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, Bozcaada'nın doğal, kültürel ve sosyal özelliklerini göz ardı ederek kontrolsüz yapılaşmanın ve rantın önünü açmaktadır. 

Hazırlanan raporun bir önceki rapordan çok da farklı olmadığını gördük. 

Revize olmamış halinde itiraz ettiğimiz noktaların neredeyse tamamı planın revize olmuş halinde de yer alıyor" dedi. 

Hazırlanan itiraz dilekçesindeki sekiz maddeden bazıları şöyle; 



TARIM ALANLARI İNŞAAT ALANI OLACAK 


Sulubahçe bölgesindeki Tarım Alanları Günübirlik Tesis Alanı olarak değiştirilmiştir. 

» Günübirlik Tesis Alanları olarak ayrılan alanlar, Tarımsal Alanlar aleyhine yapılaşma baskısı yaratacaktır. 

» Plan Hükümlerinin Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar kısmında Bağ Evlerine ilişkin hükümler yeniden düzenlenmiştir. Bu yönüyle plan, hâlâ 1.500 m2 ve üzerindeki parsellerde bağ evi yapımına izin vermektedir. Bu not ile adadaki tüm tarım alanları inşaatlara konu olacaktır. 

» Plan Hükümlerinin Sit Alanları kısmında, Arkeolojik Sit Alanlarında Koruma Kurulu kararları doğrultusunda imar planları yapılabilir denmektedir. 

Bu olasılık adanın tarihsel zenginliğini yok edecektir. 


Taraf


Geri Dön