30 / 04 / 2024

Bozüyük Belediyesi inşaat sektörü sorunlarını ele aldı!

Bozüyük Belediyesi inşaat sektörü sorunlarını ele aldı!

Bozüyük Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçedeki inşaat sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi. Toplantıya müteahhitlerden yapı denetim şirketlerine kadar çok sayıda kişi katıldı..



Bozüyük Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçedeki inşaat sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi. Müteahhitlerden yapı denetim şirketlerine kadar çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Bakıcı, projelere uyulması konusunda kesin ve net konuştu. Bakıcı, "Uygun olmayan işler yapılırsa savcılığa bizzat ben giderim" dedi. 


BELEDİYEYİ ALET ETMEYİZ 

Belediye tarafından yapılan Yeni Mahalle Konağı'nda düzenlenen sabah kahvaltısında Belediye yetkilileri ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri bir araya geldi. İlçenin yapılaşması ile imar plan notlarının katılımcılara anlatılığı toplantıda şikayet ve talepler dile getirildi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yöneltilen sorun ve talepler sonrasında ise açıklamalarda bulundu. 

Olması gerekenleri yapmaya çalıştıklarını ifade eden başkan Bakıcı, müteahhitler ve yapı denetimcilere uyarıda bulunarak; "Bazı müteahhitler bizi zora sokacak işler yapıyor. İnşaatları düzgün yapın. Biz bu durumlara belediyeyi alet etmeyiz. Yapılarda projelere uymayan işler yapılıyor. İmar işlerinde belediye personeli yargılanıyorsa belediye sizin için gerekeni yapıyor demektir aslında." dedi. 


İNŞAATÇILAR İÇİN CENNET

Kendisinin de bir inşaat firması olan Başkan Fatih Bakıcı Eskişehir ve Bursa'dan örnek vererek konuşmasına devam ederken, "Eskişehir ve Bursa'da bende inşaatlar yaptım. 

Buralarda işler nasıl yürüyor gördüm. Denetimlerde en ufak ayrıntıya dikkat ediyorlar. Bu konuda Bozüyük inşaatçılar için Cennet. Burada işler bir şekilde çözülüyor ama oralarda o kadar kolay olmuyor. Biz belediye olarak art niyetli değiliz." diye konuştu. 


TOPLULAŞTIRMA YAPIN 

Kentsel dönüşüm ile ilgili bir soru BOZUVUK BCLtül**: üzerine konuya da açıklık getiren Başkan Bakıcı müteahhitlere çağrıda bulunarak şunları söyledi: "Eski mahalleler yeni bir yapılaşmaya girsin. 

Buralarda ada oluşturun, toplulaştırma yapın. Bizim belediye olarak yol, yeşil alan gibi isteklerimiz olacaktır. Şimdi Cumhuriyet Ortaokulu arkasında itfaiyenin giremeyeceği sokaklar var. Bu düzenlemeleri yaparak eskisinin yerine yenilerini yapalım" YURT İNŞA EDİN Bakıcı ayrıca, inşaat sektörünün teşviki açısından yeni yapılaşma alanlarında 2 kata kadar artırım hakkı tanıdıklarını da sözlerine ekledi. İnşaatçılara ilçeye yüksek okul yapıldığını da hatırlatarak apart ve yurt yapmaları konusuna da adım atmalarını istedi. 


Eskişehir Anadolu


Geri Dön