Ekonomi

Brent petrol ne kadar? 11 Mart Cuma petrol fiyatları kaç dolar?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından yükselişe geçen petrol fiyatları, 11 Mart Cuma gününe yatay bir seyirle başladı. Uluslararası piyasalarda işlemlerini sürdüren petrol fiyatları, güne 110,12 dolar seviyelerinden başladı. Bugün ise dükü kapanışa göre yüzde 0,72’lik artış kaydeden Brent petrol fiyatı, 110,12 dolara çıktı

10 Mart Perşembe günü 118,36 dolara kadar çıkan Brent petrolün fiyatı, günü 109,33 dolardan kapattı. Bugün ise dükü kapanışa göre yüzde 0,72’lik artış kaydeden Brent petrol fiyatı, 110,12 dolara çıktı. Batı Teksas türü ham petrolün varili ise 106,89 dolardan işlemlerini sürdürüyor. 

EK PETROL ARZI ETKİLİ OLDU

İngiltere ile ABD’nin Rusya'dan enerji ithalatını yasaklama kararının neden olduğu arz endişeleri, büyük oranda Rus enerjisine bağımlı olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu ambargoya katılmayacağının açıklanmasıyla Venezuela, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelmesi beklenen ek petrol arzının petrol fiyatlarını aşağı çekmede etkili olduğu kaydedildi.

 

Çarşamba günü Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı petrol üreticisi ülkelerin bir araya geldiği OPEC+ grubu üyesi bazı ülkelerin üretimlerini artırmaya yönelik açıklamaların ardından arz endişelerinin azalmasıyla  petrol fiyatları düşüşe geçmişti.
 

Analistler, piyasalarda diğer büyük üreticiler üstünden petrol arzını yükseltme çabalarına karşın Rus petrolüne daha fazla yaptırım uygulanmasına ilişkin endişeler sebebiyle oynaklığın sürdüğünü kaydetti.

DİRENÇ - DESTEK BÖLGELERİ

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin haber akışının da piyasaların yönünü belirlediğine işaret eden uzmanlar, arz endişelerinin piyasalarda ana risk unsuru olarak fiyatlandığını belirtti.

 Akaryakıtta büyük indirim bekleniyor! Brent petrolde sert düşüş...