Ekonomi

Brent petrol varil fiyatı resmen çakıldı! 90 doların altına kadar düştü! İşte brent petrol fiyatı son dakika

Brent petrol varil fiyatı dün 96,99 dolara kadar yükseldi. Bugün ise 90 doların altına kadar gerileyen brent petrol ne kadar oldu? Brent petrol bugün kaç dolar? İşte 8 Eylül 2022 brent petrol varil fiyatı... Brent petrol varil fiyatı bugün şu dakikalarda 90 doların altına geriledi

Dün güne 96,99 seviyesi ile başlayan brent petrol varil fiyatı bugün düşüşe geçti. Brent petrol varil fiyatı bugün şu dakikalarda 90 doların altına geriledi. 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Peki bugün brent petrol varil fiyatı ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar? İşte 8 Eylül 2022 brent petrol varil fiyatı...

BRENT PETROL FİYATLARI ÇAKILDI

Brent petrol varil fiyatı an itibariye 90 doların altına kadar geriledi. Brent petrol şu dakikalarda  88,3 dolar seviyesinde işlem görüyor.
 

BRENT PETROL NEDEN DÜŞÜYOR?

Uluslararası piyasalarda Brent petrol 90 doların altında fiyatlanıyor. Bugün yataya yakın seyir ile 88,3 Dolar seviyesinde işlem görüyor. Böylece petrol 19 Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyeye kadar gerilemiş oldu.

Avrupa’da enerji kıtlığı nedeni ile klimalar belirli derecelere ayarlanırken konutlarda da kaloriferlerin dereceleri düşürülecek. Böylece enerji darboğazından çıkmayı hedefleyen AB ülkeleri yüksek fiyattan enerji alımını minimum seviyeye çekmeyi amaçlıyor. 

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bugün önceki güne göre düşüş hızını artırdı. Sanayi talebinin zayıflaması, AB Komisyonu’nun enerji fiyatlarına azami limit getirmeyi planlaması fiyatların düşmesini etkiledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, dün çevrim içi düzenledikleri 32'nci Bakanlar Toplantısı'nda ekim ayı için grubun ağustostaki üretim seviyesine geri dönmesi konusunda anlaşma sağlandı ve günlük 100 bin varil üretim kesintisine gitme kararı alındı.

Grubun almış olduğu bu kararı, piyasa oyuncuları tarafından "sembolik bir düşüş" olarak algılandı.  Uygulama zorlukları nedeni ile gerçekleşecek kesintinin bu seviyenin de altında kalacağına dair beklentiler karar öncesinde yükselen fiyatların düşmesine neden oldu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman 22 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, grubun petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere kıyasla üretimi kısmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Çin'de yeniden alınan Kovid-19 tedbirlerinin yol açtığı zayıf talep beklentileri ve ekonomik yavaşlamaya yönelik oluşan endişeler ise fiyatları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Brent petrol fiyatlarında teknik olarak 95,66 ile 96,67 dolar aralığının direnç, 94,65 ile 93,64 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Akaryakıtta önce iki gün üst üste zam şimdi ise indirim! Motorin ne kadara düştü? Tabelaya yansıdı

Motorine bir gün arayla ikinci zam!

OPEC+ kararı çıktı! Günlük 100 bin varil kesintiye gidecek! Brent petrol fiyatı ne olacak?