05 / 05 / 2024

Brent petrolde son durum ne? Brent petrol bugün kaç dolar? 27 Ekim 2022  

Brent petrolde son durum ne? Brent petrol bugün kaç dolar? 27 Ekim 2022  

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün 93,55 dolardan işleme geçti. İşte detaylar…



Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve aynı zamanda OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu günlük petrol üretiminde kasım ayı itibarı ile 2 milyon varillik kesintiye giderken, Avrupa Birliği Altıncı yaptırım paketi kapsamı dahilinde Rusya'dan deniz yolu ile birlikte ham petrol tedarikini 5 Aralık 2022’de kesmeyi planlıyor.

Bu durum piyasalarda arz endişelerini güçlü kılarken fiyatların aşağı yönlü seyrini de sınırlamış oluyor.

Uzmanlar ise resesyon beklentileri ve küresel piyasalarda görülen Rusya-Ukrayna Savaşı ile ortaya çıkan belirsizlikler sebebi ile de fiyatlardaki mevcut dalgalanmaların devam edeceğini belirtiyor.

Brent petrolde teknik şekilde 93,86 ile 94,24 dolar aralığının direnç, 93,48 ile 93,10 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği aktarılıyor.

BRENT PETROL NEDİR?

Brent petrol, tüm dünyada petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da ismi bilinir. Çıkaran şirket Shell aracılığı ile "Brent Goose" ismi verilirken, içeriğinde tam %0,37 oranında sülfür bulunur ve bununla birlikte Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında bulunur.

 Brent petrolde son durum ne? Brent petrol bugün kaç dolar? 27 Ekim 2022  

Yüzde 9,2 arttı! Türkiye’nin ihracatı 22 milyar 612 milyon dolar oldu!

Avrupa Merkez Bankası kararını veriyor! Küresel piyasalarda tedirginlik!

12 ay boyunca 1.250 lira alacaksınız! Hesaplara bir bir yatıyor! Aile Destek Programı 27 Ekim 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön