03 / 05 / 2024

Brent petrolün varili 74,89 dolar!

Brent petrolün varili 74,89 dolar!

Açıklanan rakamlara göre, dün 74,98 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 74,89 dolardan işlem görüyor.



Açıklanan rakamlara göre, dün 74,98 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 74,51 dolar seviyelerinde tamamladı. Aktarılan detaylara göre, brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.41 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,51 artış gösterdi ve 74,89 dolar oldu. Ayrıca aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,16 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün varili 74,89 dolar!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın, İspanya Merkez Bankasının Dördüncü Finansal İstikrar Konferansı'nda faiz artışlarının daha yavaş hızda sürmesini bekledikleri şeklindeki açıklaması ve ABD Ticaret Bakanlığının ülkenin ilk çeyreğe ait Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verisine ilişkin tahminlerin yüzde 1,3'ten yüzde 2'ye revize etmesi petrol fiyatların yükselişinde de oldukça etkili oldu.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık olarak 9 milyon 600 bin varil azalarak 453 milyon 700 bin varile gerilediğini duyurmuş olması da petrol fiyatlarının yükselişini destekleyici unsur olarak ön plana çıktı. Piyasa beklentisi, stokların 2 milyon 400 bin varil azalacağı şeklindeydi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön