05 / 05 / 2024

Brezilya'da kültür merkezinde yangın çıktı!

Brezilya'da kültür merkezinde yangın çıktı!

Latin Amerika Anıtı olarak adlandırılan kültür merkezinin, bin 600 kişilik Simon Bolivar konferans salonunda çıkan yangını kontrol almaya çalışıyor. Binadan dumanlar yükselirken, yangın söndürme çalışmalarında en az 15 itfaiyecinin yaralandığı belirtildi.



Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, tasarırımını ünlü mimar Oscar Niemeyer'in yaptığı kültür merkezinde yangın çıktı. 


BBC'nin haberine göre itfaiyeciler, Latin Amerika Anıtı olarak adlandırılan kültür merkezinin, bin 600 kişilik Simon Bolivar konferans salonunda çıkan yangını kontrol almaya çalışıyor. Binadan dumanlar yükselirken, yangın söndürme çalışmalarında en az 15 itfaiyecinin yaralandığı belirtildi.


Sao Paulo'nun batısında 1989 yılında inşa edilen, konferans salonu ve sanat galerisinin yanı sıra başka binaların da bulunduğu kompleksin, yangın sırasında boş olduğu kaydedildi. Yangının sebebi henüz bilinmiyor.


Kompleksteki bir diğer bina, 1992-2007 yılları arasında Latin Amerika Parlamentosu'na ev sahipliği yapmıştı. Latin Amerika Anıtı, 20. yüzyılın en tanınmış modern binalarından bazılarının çizimi yapan ünlü mimar Oscar Niemeyer tarafından tasarlanmıştı. Niemeyer, başkent Brasilia'da da belli başlı hükümet binalarının çizimini yapmıştı.


AA


Geri Dön