28 / 04 / 2024

Brian Wherry dünyanın en ünlü binalarını kirbitlerle inşa ediyor!

Brian Wherry dünyanın en ünlü binalarını kirbitlerle inşa ediyor!

Deniz kıyısına indiğinde kumdan kale yapanlar, iskambil kağıtlarıyla bina inşa etmeye çalışanlar çoktur. Ama bu işi Brian Wherry kadar ciddiye alana az rastlanır. Wherry, kibrit çöpleriyle dünyadaki en meşhur binaların modellerini inşa ediyor



Daha önce marangozluk yapan Wherry kibrit çöpünden binalar inşa etmeye birkaç yıl önce Noel için Avusturya’ya gittiği zaman başlamış.


“Kaldığımız yerde büyük bir soba vardı. Ancak çok tütüyordu ve bu dumanlar ciğerlerime yerleşti. Eve dönünce bu yüzden hastanelik oldum. Doktorlar çalışmamı yasakladı ve altı ay boyunca mutlak istirahat verdi. Çok sıkılıyordum. Bu yüzden oğlum bana kibritlerden yapılma bir Big Ben seti getirdi.”


Bir anda bu modellerin bağımlısı olduğunu belirten Wherry, “Sadece bin kibritten oluşuyordu ama tutkunu olmuştum bir kere. Ondan sonra işler büyüdü” dedi. Her seferinde 10 binlik paketler halinde kibritler aldığını ve sekiz yıl içinde 1 milyondan fazla kibrit kullandığını anlatan Wherry, bazı modeller için 18 aya yakın uğraştığını anlattı.


Kibritten heykeller yapmanın kendisi için dinlendirici bir etkisi olduğunu da belirten Wherry’nin inşa ettiği binalar arasında Tower Bridge, Pisa Kulesi ve Eiffel Kulesi gibi tarihi değerler bulunuyor.

Hürriyet


Geri Dön