09 / 05 / 2024

Brüksel'de kira artışları sınırlandırıldı!

Brüksel'de kira artışları sınırlandırıldı!

Brüksel'de düşük enerji verimliliğine sahip evlerin kiraları bir yıl boyunca artırılamayacak.



Avrupa'daki enerji krizi sağlık turizminde yaşlı nüfusun rotasını Türkiye'ye çevirebilir

Sağlıkta Kalite İnovasyonu Derneği (SAKID) Başkanı Prof. Dr Nuh Zafer Cantürk, Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizi nedeniyle Batı ülkelerinden gelen yaşlıların kış sağlık turizmi için Türkiye'yi tercih edebileceğini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi (KOÜ) Medikal Direktörü de olan Cantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya turizminin 10 trilyon dolar civarında olduğunu ve bunun 100 milyar dolarının sağlık turizminden geldiğini söyledi.

Sağlık turizminin her geçen gün büyüdüğüne işaret eden Cantürk, sağlık turizmi için Türkiye'ye gelen yaklaşık 600-650.000 yabancı turistin kişi başı ortalama 1.500 dolar harcadığını belirtiyor.

Avrupa için miktarın çok yüksek olmadığını ifade eden Cantürk, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da yüksek oranda sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Ülkenin sağlık turizmi ile önemli kazanımlar elde edebileceğini vurgulayan Cantürk, şöyle devam etti:

"Türkiye; gelişmiş sağlık hizmeti, hastaneleri, otelleri ve kaliteli sağlık çalışanlarıyla turizm pastasından daha fazla pay alabilir. Bu anlamda Türkiye'nin coğrafi konumu da diğer ülkelere göre önemli bir avantaj sağlıyor. Özellikle Hollanda, Belçika, Danimarka'da yaşlı bir nüfus var. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde kışın bu yaşlı nüfus, her yıl sıcak ülkelere gönderiliyor. Hollanda'da yaşlı dediğimiz 70-80 yaşın üzerindeki insanlar soğuk hava nedeniyle kolay hastalanabiliyor, dolayısıyla sıcak ülkelere göndererek bunları daha ılıman iklimde hastalık masraflarından kurtarmak istiyorlar."

KDK'nın doğum iznine ilişkin kararı: Maaş kesintisi yok!
Sosyal konut projesinde son dakika! 25 Ekim'de 17 ilde aynı anda temel atılacak!
Altın 450 TL birden fırlayacak! Analistler son fırsat diyerek uyardı!

Geri Dön