27 / 04 / 2024

BTM Grup önümüzdeki yıl yatırım hamlesinde çıtayı yükseltecek!

BTM Grup önümüzdeki yıl yatırım hamlesinde çıtayı yükseltecek!

2013 yılında 200 milyon TL ciroya ulaşan ve yüzde 20'lik büyüme sağlayan BTM Grup önümüzdeki yıl yatırım hamlesinde çıtayı yükseltecek. Mustafa Oran düzenledikleri bir toplantı ile 2014 yılı hedeflerini açıkladı...




BTM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ürkmez ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Oran düzenledikleri bir toplantı ile BTM Grup'un 2013 yılını değerlendirdi, 2014 yılı hedeflerini açıkladı

Kemalpaşa'da yapılacak olan Emprenye Polyester Teçe üretim tesisi hakkında bilgi veren Levent Ürkmez, su yalıtım membranlarında taşıyıcı olarak kullanılan malzemenin bugüne kadar yurtdışından ithal edildiğini, kurulacak yeni tesis ile 40 milyon dolar döviz tasarrufu sağlanacağını belirtti. 


"Kapasite yüzde 50 artacak"

Toplam 22 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan tesisin 2014 yılının sonunda tamamlanacağını dile getiren Ürkmez, "Yıllardır bu malzemeleri son teknoloji ile üreten İtalyan O.R.V Manufacturing S.p.A. firması ile anlaştık. 35 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesisin makinalarının siparişlerini verdik" dedi.

Ondüle Bitümlü Çatı levhası üretiminde Türkiye'deki iki üretici firmadan biri olduklarını da belirten Ürkmez, 2006'dan bu yana üretim yaptıkları tesislerde de tevsi ve modernizasyon yatırımı yapacaklarını söyledi. Avrupa'da bu konuda deneyimli bir firma ile anlaşarak 10 milyon dolarlık bir yenilemeye başlandığına dikkat çeken Ürkmez, "Bu sayede tesisin mevcut kapasitesi yüzde 50 artacak. Üretimin yüzde 60'ını da ihraç edeceğiz" dedi. 

2007'de Almaty - Kazakistan'da yüzde 100 Türk sermayeli ilk XPS ısı yalıtım plakaları üretim fabrikasını kurduklarını söyleyen Ürkmez, "Son 3 yıldır mevcut üretim hattına ilave olarak artan talepleri karşılamak için Almaty'deki 22 bin metrekarelik fabrikamıza ikinci bir XPS ısı yalıtım üretim tesisi ekleme kararı aldık. Ayrıca Türkiye'den Kazakistan'a ve Türki Cumhuriyetlere ihraç ettiğimiz Ondüle bitümlü çatı levhalarını üretmek üzere Kazakistan'da 15 milyon dolarlık yeni fabrika ve üretim binalarının yatırımını da yapıyoruz. Bu yatırımlar ile Sibirya ve Rusya'ya da ihracat yapacağız" dedi. BTM Grubu şirketlerinin 2013 yılında toplam cirosunun 200 milyon TL'ye ulaştığını belirten Mustafa Oran ise 2014 yılında 250 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirtti. 2014 sonunda hayata geçirilecek olan yeni yatırımların etkilerinin 2015 yılında görüleceğini de dile getiren Oran, "2015 yılında 360 milyon TL satış cirosu ve 50 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön