27 / 04 / 2024

BTSO'nun sektörel raporları projelere dönüşüyor!

BTSO'nun sektörel raporları projelere dönüşüyor!

BTSO Meclisi ve komite üyeleri, bürokratlar, akademisyenler, sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan 18 sektörel konsey, 2013 yılının eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı.



 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO Meclisi ve komite üyeleri, bürokratlar, akademisyenler, sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan 18 sektörel konsey, 2013 yılının eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı. Yoğun tempoda çalışmalarını sürdüren konseyler, çalıştaylarının ardından çalışmalarını rapor haline getirerek BTSO Yönetim Kuruluna sundu. Konsey raporlarında yer alan projeleri hayata geçirmek için gerekli adımları atan BTSO, ilk olarak İnşaat Konseyinin hazırladığı "İnşaat Sektör Raporu ve Yerel İnşaat Stratejisi" ni yayımladı. 

Söz konusu rapora göre, kentsel dönüşümde öncelikli iller arasında bulunan Bursa'da kısa sürede "Kentsel Dönüşüm Platformu" kurulması planlanıyor. Ayrıca Türkiye'nin sektördeki ilgisini Bursa'ya çekmek amacıyla "inşaat Zirvesi" düzenlenmesi ve 2015 yılının ilk çeyreğine kadar mesleki eğitim kurslarının hayata geçirilmesi hedefleniyor. Enerji Konseyinin hazırladığı "Enerji Sektör Raporu" ndan da çok önemli projeler ortaya çıktı. Buna göre, Türkiye'de ilk kez Bursa merkezli "Enerji Ajansı" ve "Eneıji Verimliliği Merkezi" kurulacak. Tasarımı ve teknolojisi Bursa'ya ait, özgün ve rekabetçi bir rüzgar sanayisi kurulması için gereken altyapıyı oluşturmak amacıyla "Rüzgar Türbinleriyle İlgili Kümelenme Oluşturulması" da yine BTSO'nun hayata geçirdiği projeler arasında yer alıyor. Ekonomik İlişkiler ve Finans Konseyi ise girişimci ile yatırımcıyı buluşturacak, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerde (KOBl) finans birimlerinin kurulmasını teşvik edecek önemli eylem planları belirledi. BTSO, gelecek aylarda ise Tekstil ve Hazır Giyim, Lojistik, Otomotiv, Çevre, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Hizmet Ticaret, Kimya Malzemeleri, Makine, Organize Sanayi Bölgeleri, Perakende Ticaret, Sağlık ve Turizm konseylerinin hazırladığı raporları projelere dönüştürecek. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin ortak aklını harekete geçirerek oluşturdukları sektörel konseylerin, Türkiye'deki diğer oda ve borsalara örnek gösterildiğini bildirdi. Konseylerin raporlaştırarak sunduğu eylem planlarını hayata geçirmek için gerekli adımları attıklarını vurgulayan Burkay, "Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, Enerji Verimliliği Merkezi, Enerji Ajansı Kurulması ve BTSO Eğitim Mutfağı gibi çok önemli projeler, bu raporlarla ortaya çıktı" ifadesini kullandı. 


Dokuz Sütun


Geri Dön