10 / 05 / 2024

BTSO Meclisi ve komite üyeleri

BTSO Meclisi ve komite üyeleri

BTSO Meclisi ve komite üyeleri, bürokratlar, akademisyenler, sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan 18 sektörel konsey, 2013 yılının eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kira ve hibe desteğini değerlendirdi!

BTSO tarafından Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi esnafı ve perakende sektörü temsilcilerinin katılımıyla çevrim içi istişare toplantısı düzenlendi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kira ve hibe desteği hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Karabük Belediye Meclisi'nde millet bahçesi ve konut projesi tartışması!

Karabük Belediye Meclisi'nin Ekim ayı son toplantısında Millet Bahçesi ve konut projesi oylamasında AKP ile MHP gurubu arasında ipler gerildi. 

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde kira ve mortgage ödemeleri desteği de var!

ABD Temsilciler Meclisi'nin destek paketinde öğrenci borçlarından kira ve mortgage ödemelerine kadar birçok farklı kalemde destekler de bulunuyor.

İnşaat sektöründe toparlanma başladı!

BTSO Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı ağırladı. Sektör temsilcilerinin sorularını yanıtlandıran Demirtaş, Türk yatırımcıların yurt dışında daha fazla inşaat ve müşavirlik hizmeti üstlenebilmesi için Bakanlık olarak çalışmaları hızlandırdıklarını kaydetti.

Buca’da tarihi doku koruma altına alınıyor!

Buca’nın 39 hektar alana yayılmış Kentsel Sit Alanlarına yönelik 1/1000’lik Koruma Amaçlı İmar Planı ile Kentsel Sit Alanı Tasarım Rehberi Buca Belediye Meclisi’nden geçerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ve İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunuldu.

Manço Mimarlık, S-Arch 2016 Konsept Tasarım Özel Mansiyon Ödülü aldı!

Manço Mimarlık Tarafından Tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi S-Arch 2016 Konsept Tasarım Özel Mansiyon Ödülünü Aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'da arazi satacak!

Alanya Meclisi ve Antalya Meclisi'nin CHP'li üyesi Demirci, gündemin 10. ve 11. maddelerinde Ağrı'nın Patnos ilçesi ile bu ilçeye bağlı Dedeli beldesinin Antalya Büyükşehir'in kardeş şehir olmasına karar verilmesine tepki gösterdi.

Manço Mimarlık'ın Hatay projesi S-Arch Ödülleri finalinde!

Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi, Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri'nde finale kaldı.

BTSO Meclisi ve komite üyeleri Haberi

BTSO Meclisi ve komite üyeleri

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO Meclisi ve komite üyeleri, bürokratlar, akademisyenler, sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan 18 sektörel konsey, 2013 yılının eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı. Yoğun tempoda çalışmalarını sürdüren konseyler, çalıştaylarının ardından çalışmalarını rapor haline getirerek BTSO Yönetim Kuruluna sundu. Konsey raporlarında yer alan projeleri hayata geçirmek için gerekli adımları atan BTSO, ilk olarak İnşaat Konseyinin hazırladığı "İnşaat Sektör Raporu ve Yerel İnşaat Stratejisi" ni yayımladı. 

Söz konusu rapora göre, kentsel dönüşümde öncelikli iller arasında bulunan Bursa'da kısa sürede "Kentsel Dönüşüm Platformu" kurulması planlanıyor. Ayrıca Türkiye'nin sektördeki ilgisini Bursa'ya çekmek amacıyla "inşaat Zirvesi" düzenlenmesi ve 2015 yılının ilk çeyreğine kadar mesleki eğitim kurslarının hayata geçirilmesi hedefleniyor. Enerji Konseyinin hazırladığı...