05 / 05 / 2024

BTSO sektör raporları

BTSO sektör raporları

BTSO Meclisi ve komite üyeleri, bürokratlar, akademisyenler, sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan 18 sektörel konsey, 2013 yılının eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı.

BTSO sektör raporları 2023'ün yol haritasını belirliyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası' nın (BTSO) Türkiye'deki oda ve borsalar arasında ilk kez hayata geçirdiği 18 sektörel konseylerin hazırladığı raporlar. Bursa ekonomisinin geleceğini şekillendiriyor...

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

Almanya'da inşaat sektöründe son durum ne?

Almanya'da 2021 Haziran ayında sanayi üretimi yüzde 0,3 oranında azalış gösterdi. İnşaat sektörü bu sonucu negatif olarak açıkladı. Almanya Federal İstatistik Ofisi'nde (Destatis), Haziran 2021'deki sanayi üretimine dair raporları değerlendirdi.

İnşaat sektöründe toparlanma başladı!

BTSO Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ı ağırladı. Sektör temsilcilerinin sorularını yanıtlandıran Demirtaş, Türk yatırımcıların yurt dışında daha fazla inşaat ve müşavirlik hizmeti üstlenebilmesi için Bakanlık olarak çalışmaları hızlandırdıklarını kaydetti.

BTSO inşaat sektörü temsilcilerinden Fas'a çıkarma!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi inşaat sektörü temsilcileri, yeni işbirlikleri için Fas'ta ziyarette bulundu. Heyet ayrıca Küresel Fuar Acentesi kapsamında Kazablanka/Rabat İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’ında incelemelerde bulundu.

Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet destekleriyle başlatılan ve süresi uzatılan tapu ve KDV indirimi hakkında konuştu. Nemli, ''Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor'' dedi.

İnşaat sektörüne devlet destekleri devam etmeli!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe devlet desteklerinin devam etmesi gerektiğini açıkladı.

İnşaat sektörünün nabzı İsveç’te attı!

BTSO'nun Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu 45 kişilik heyet, İsviçre'de buluştu. 

İnşaat sektörünün ticaret hacmi 7.2 milyar dolara ulaşacak!

BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır ve BEMO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi Bursa'daki kentsel dönüşümü ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

KPMG Türkiye 2017 İnşaat Sektör Raporu açıklandı!

KPMG Türkiye, ekonominin dinamosu sayılan sektörlerin 2017 raporlarını açıklıyor. İsmail Önder Ünal’a göre, Türkiye’nin aldığı göç, yabancıların konut talebi, pazardaki potansiyel talep ve kentsel dönüşüm projeleri 2017’de inşaat sektörü için umut vaat ediyor.

İnşaat sektörü Azerbaycan pazarını mercek altına aldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yapı sektörü firmaları Azerbaycan'da ilk defa düzenlenen Recexpo Uluslararası İnşaat Yapı Fuarı'nı mercek altına aldı.

İnşaat sektörü 1.9 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, 1,9 milyon kişiye iş sağlayan inşaat sektörünün vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyledi

İnşaat sektörünün gelişimi için zirve düzenlenecek!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, 1,9 milyon kişiye iş sağlayan ve 100'ün üzerinde sanayi ve hizmet sektörünün ana müşterisi konumunda olan inşaat sektörünün gelişimi için zirve düzenleyeceklerini açıkladı.

Şakir Umutkan: İnşaat sektörü 1.9 milyon kişiye istihdam sağlıyor!

BTSO Üyesi Şakir Umutkan, 1.9 milyon kişiye iş sağlayan ve 100'iin üzerinde sanayi ve hizmet sektörünün ana müşterisi olan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyledi.

BTSO sektör raporları Haberi

BTSO sektör raporları

 Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO Meclisi ve komite üyeleri, bürokratlar, akademisyenler, sektör ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan 18 sektörel konsey, 2013 yılının eylül ayından itibaren atölye çalışmalarına başladı. Yoğun tempoda çalışmalarını sürdüren konseyler, çalıştaylarının ardından çalışmalarını rapor haline getirerek BTSO Yönetim Kuruluna sundu. Konsey raporlarında yer alan projeleri hayata geçirmek için gerekli adımları atan BTSO, ilk olarak İnşaat Konseyinin hazırladığı "İnşaat Sektör Raporu ve Yerel İnşaat Stratejisi" ni yayımladı. 

Söz konusu rapora göre, kentsel dönüşümde öncelikli iller arasında bulunan Bursa'da kısa sürede "Kentsel Dönüşüm Platformu" kurulması planlanıyor. Ayrıca Türkiye'nin sektördeki ilgisini Bursa'ya çekmek amacıyla "inşaat Zirvesi" düzenlenmesi ve 2015 yılının ilk çeyreğine kadar mesleki eğitim kurslarının hayata geçirilmesi hedefleniyor. Enerji Konseyinin hazırladığı...