03 / 05 / 2024

Bu alanda liderliği kimseye bırakmıyoruz! 2022’de Miami'yi geride bırakmıştık

Bu alanda liderliği kimseye bırakmıyoruz! 2022’de Miami'yi geride bırakmıştık

Konut fiyat yükselişinde lider konumunu muhafaza eden Türkiye, birincilik skorunu kimseye bırakmadı. Araştırmaya dahil edilen 56 ülke arasında ücret yükselişlerinde birinci sıradaki Türkiye’yi takip eden ülkeler sırasıyla; yüzde 27 ile Estonya;  yüzde 23 ile Macaristan, Çekya ve İzlanda oldu.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı konut satış istatistiklerinin peşinden en büyük küresel emlak danışmanlıkları arasında gösterilen Knight Frank,  global konut ücret endeksi 2022 senesi üçüncü çeyrek raporunu açıkladı.

TÜİK verilerindeki konut satışlarında görülen düşüşlerin arka planı, Knight Frank’ın fiyat endekside paylaşıldı. Türkiye yine konut ücret artışında dünya birincisi oldu.

Knight Frank’ın raporuna göre geçen senenin üçüncü çeyreğinde Türkiye’de konut fiyatları senelik bazda yüzde 189 arttı.Bahsedilen dönemde resmi bilgilere göre ülkede enflasyon oranı yüzde 100’ün altında açıklandığı için konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun üzerinde gerçekleştiği ortaya çıktı.2022’nin 3. çeyreğinde ülkelerin konut ücret endeksleri şu şekilde oldu:

Bu alanda liderliği kimseye bırakmıyoruz! 2022’de Miami yi geride bırakmıştık

Knight Frank global Konut ücret Endeksi 2022 3. Çeyrek Türkiye’den Sonra Estonya Geldi Araştırmaya dahil edilen 56 ülke arasında ücret yükselişlerinde birinci sıradaki Türkiye’yi takip eden ülkeler sırasıyla; yüzde 27 ile Estonya;  yüzde 23 ile Macaristan, Çekya ve İzlanda oldu.

Son sıraya ise yüzde 8 gerileme seviyesiyle Güney Kore geldi. Güney Kore’nin yanı sıra Peru’da yüzde 5, Yeni Zelanda’da yüzde 2 düşüş yaşandı.

 


Geri Dön