02 / 05 / 2024

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Vakıfbank, mevduat hesapları için önemli bir zamanaşımı duyurusu yaptı. Bankanın açıklamasına göre, zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerin, 101 gün içerisinde şubeye başvurmaları gerekiyor.



Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayan müşterilerin hesaplarındaki bakiyeler Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecek. Vakıfbank müşterisiyseniz, hesabınızdaki mevduatın güvence altında kalması için zaman aşımı süresine dikkat etmeniz gerekiyor. İşte habere ilişkin detaylar...

Bu bankada paranız varsa dikkat! Eğer 3 ay içerisinde bankaya gitmezseniz bakın paranız ne olacak?

Banka konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Vakıfbank’ın mevduat hesaplarında bulunan bakiyeler için yaptığı açıklama şu şekilde:
Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesi gereği, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin son talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına uğramaktadır.

Bu kapsamda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan yönetmelik gereği bankalar, zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay boyunca ilan etmekle yükümlüdür.

Vakıfbank da zamanaşımı listesinde yer alan müşterilerinin 15 Haziran 2023 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde, yasal düzenlemeler gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat bakiyelerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredileceğini açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön