19 / 07 / 2024

Bu haber herkesi çok üzecek! 31 ürüne zam geldi!

Bu haber herkesi çok üzecek! 31 ürüne zam geldi!

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında marketlerde bulunan 41 üründen 31'inde fiyat artışı 10’unda ise düşüş görüldü. dedi.




PERAKENDE FİYATLARI BELLİ OLDU

Şubat ayında perakende ücret hareketliliğine baktığımızda ise İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde bir evvelki aya göre %3,83 bir yükseliş olduğu dikkatlerden kaçmadı.  Toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya ücretleri indeksi ise %2,38 oranında yükseldi.Şubat 2022 verilerine bakıldığında ise Şubat ayın değişim mıktarının 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde %78,62, Toptan Eşya ücretleri İndeksinde ise %78,69 olarak olduğu
 görülmektedir. İstanbul enflasyonu için ocak ayını baz alındığında ise yükseliş oranının %79,68 civarında olduğu görülüyor. Endeks verileri çerçevesinde Kasım ayında %105 oranında bir yükseliş görülürken 2 ay içinde %79'a kadar düşüş görüldüğü kayıtlara geçti.

Bu haber herkesi çok üzecek! 31 ürüne zam geldi!
41 ÜRÜNDEN 31'İNE ZAM YAPILDI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şubat ayında üretici ile market arasında en çok ücret farkının %251,6 ile elmada olduğu söylendi. Market raflarında yer alan 41 üründen 31'inde ücret yükselişi olurken 10 tanesinde ise ücret gerilemesi oldu. Konu ile alakalı önemli açıklamalarda bulunan Şemsi Bayraktar, depolarda bulunan kuru soğanların azalması ve yeni ürün hasadının da şimdilik başlamamış olması sebebiyle ücretlerde yükseliş olduğunu söyledi. Bayraktar, “Portakal, karnabahar, havuç ve pırasada hasadın bitimine gelindiğinden arzdaki düşüşten kaynaklı ücret artması oldu. Arz ve talepteki değişim et ücretlerinin çıkmasına sebep oldu.” sözlerini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön