04 / 05 / 2024

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına gittiği bu dönemlerde Avrupa Merkez Bankası’nın hareketsizliği euro ve doların eşitlenmesine neden olmuştu. Peki, bundan sonra ne olacak? Hangi para biri mi daha değerli olacak? İşte detaylar…



DOLAR  VE TL İLİŞKİSİNDE BU SEVİYELERE DİKKAT!

Dolar - TL paritesinin haftalık verilerine göre; 17,07 lira seviyesinin üzerinde kalması negatif yorumlanıyor. Bu nedenle parite üzerinde bir rahatlamanın için teknik anlamda öncelikle 17,07 liranın altına inilmesi gerekiyor. Bu ihtimal gerçekleştiği takdirde ilk adımda 14,85 lira seviyesinin görülme olanağı yükselecek. 15,73 lira seviyesinin altına inilmesi 3 Ocak 2022 haftasında başlayan yükselişin kırılması anlamına geliyor. Bu sebeple olası geri çekilmeler de en önemli nokta; şu an bu oluyor

Euro - dolar paritesi 7 Şubat 2022’de 1, 14734 dolardan başlattığı düşüş trend çizgisi etkisinde. Bu trend çizgisini yakın dönemde bir düşüş kanalına çevirdi. Ve bu kanal içerisinde ilk trend aşağı olmakla beraber direnç ve aynı zamanda destek noktaları arasındaki döngü yineleniyor. Bu şekilde bu hafta için düşüş kanalının direnç noktası 1,04909 dolar, destek noktası ise 0,98674 dolar seviyelerinde bulunuyor. Yani paritenin düşüş kanalın etkisinden kurtulması için öncelikle 1,04909 dolar seviyesinde bulunan direncini kırması gerekli. Bu olay gerçekleşirse öncelikli hedefin 1, 07758 dolar seviyesi olduğu görülebilir.

Fed’in parasal genişlemede durduğu bu zamanlarda Avrupa Merkez Bankası’nın özellikle faiz artırımında adım atmakta yavaş hareket etmesi dolar ve Euro arasındaki makasın dolar lehine sonuçlanmasına neden oldu.

Bu haberi okumadan ne dolar ne euro alın! Dolar mı euro mu? Hangisi daha çok kazandıracak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 24 Temmuz 2022 tarihinde saat 11.22’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,74 Türk Lirası, euro 18,12 Türk Lirası, altının gramı ise 985 Türk Lirası değerinde.

Emekli ve çalışanlara müjdeli haber! Bakan Derya Yanık açıkladı! 7. 200 TL verilecek

İstanbul’da ev arayanlara müjde! TOKİ başvuruları başladı! Sakın kaçırmayın

İslam Memiş borç kuralını açıkladı! Borcu olanlar dikkat! Buna uymazsanız batarsınız


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön