01 / 05 / 2024

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL'lik arsanızı 10 bin TL'ye elinizden alırlar!

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL'lik arsanızı 10 bin TL'ye elinizden alırlar!

Dünya, metaverse alemindeki emlak alışverişi çılgınlığı ve bu alandaki riskleri tartışırken, gerçek dünyada da durum birebir aynı. Artan konut fiyatlarının ardından insanların yatırım amaçlı aldığı arazilerde de büyük 'tuzaklar' bulunuyor. Yatırım yapacağım derken borçlu bile çıkabilirsiniz... 



İstanbul, İzmir,  Ankara  başta olmak üzere büyük şehirlerde yükselen konut fiyatları, yatırım gerçekleştirmek isteyenlerin arsa ve tarlalara yönelmesine neden oldu.

Hürriyet Gazetesi'nden Tuğba Öztürk'ün haberine göre; fakat 'hisseli tapu', 'irtifak hakkı' gibi terimleri bilmeyen ve satış işlemi esnasında yeterince araştırma yapmayanlar, çeşitli mağduriyetlerle karşılaşabiliyor.

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL lik arsanızı 10 bin TL ye elinizden alırlar!

EN ÇOK KARŞILAŞILAN SORUNLAR

En çok mağduriyetin yaşandığı konu ise satın alınan arazinin imar planının bulunup bulunmaması. Bir başka mağduriyet başlığı ise satın alınan gayrimenkulün hisse durumu. Uzmanlara göre bir arazi satın almada ilk dikkat edilecek unsur arsa üstündeki imar planı olmalı. Fakat arsanın imar planı olsa bile herhangi bir çalışma olup olmadığının ve ruhsat verilip-verilmediğinin de kontrol edilmesi gerekli. Ayrıca arsa üzerinde özellikle bir kamu kurumunun bir irtifak hakkı tesisi kurup kurmadığı da kontrol edilmeli. 

En önemli noktalardan biri de satıcıların çok yanaşmadığı ‘aplikasyon krokisi'nde inceleme yapılması. Aplikasyon krokisiyle, alınacak parselde herhangi bir hak talebi var mı veya arsanın yanındaki ve etrafındaki arsadan sizin payınıza bir taşma olup olmadığınızı öğrenmenizi sağlıyor. 

 


Geri Dön