15 / 05 / 2024

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL'lik arsanızı 10 bin TL'ye elinizden alırlar!

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL'lik arsanızı 10 bin TL'ye elinizden alırlar!

Dünya, metaverse alemindeki emlak alışverişi çılgınlığı ve bu alandaki riskleri tartışırken, gerçek dünyada da durum birebir aynı. Artan konut fiyatlarının ardından insanların yatırım amaçlı aldığı arazilerde de büyük 'tuzaklar' bulunuyor. Yatırım yapacağım derken borçlu bile çıkabilirsiniz... 



İNTERNETTEKİ İLANLARA DİKKAT

Konut fiyatlarının fahiş oranda yükselmesiyle beraber, insanların yatırım amaçlı arsa ve tarlalara yöneldiğine dikakt çeken Harita Mühendisi ve Emlak Uzmanı Hakan Efe özellikle internet aracılığıyla verilen ilanların altını çizdi.

Bu haberi okumadan notere gitmeyin! 100 bin TL lik arsanızı 10 bin TL ye elinizden alırlar!

"100 BİN LİRAYA ALDIĞINIZ YERİ ELİNİZDEN 10 BİN LİRAYA ALABİLİRLER"

"İnsanlar, hisseli ne demek müstakil parsel ne demek bilmeden alışveriş yapıyor. Burada da birtakım sıkıntılar ortaya çıkıyor" diye konuşan Efe, şu açıklamalarda bulundu:

"Sınırların belli olmaması nedeniyle hisseli tarlalarda biz, tüm hissedarların uyum içinde hareket ettiklerini göremiyoruz. Bir de girdiğiniz arsada hiçbir kişi, şufa (önalım) hakkını korumuyor. Art niyetli bir sistem kurulduğu zaman size şufa hakkı dediğimiz ön alım hakkı davası açıyorlar, sonra da aldığınız parayla tarlayı sizden almaya çalışıyorlar. Hatta sizin 100 bin liraya aldığınız yeri 10 bin liraya elinizden alabiliyorlar. Böyle davalarla karşılaşıyoruz. Ama tabii baktığımız zaman da ucuz. Bu işe çanak tutanlar da var. Güzel gösterip muvafakatname imzalatıyorlar. Herkesin yeri belirli diyorlar ama öyle devam etmiyor."


Geri Dön