15 / 05 / 2024

arazi satışında nelere dikkat edilmeli

arazi satışında nelere dikkat edilmeli

Dünya, metaverse alemindeki emlak alışverişi çılgınlığı ve bu alandaki riskleri tartışırken, gerçek dünyada da durum birebir aynı. Artan konut fiyatlarının ardından insanların yatırım amaçlı aldığı arazilerde de büyük 'tuzaklar' bulunuyor. Yatırım yapacağım derken borçlu bile çıkabilirsiniz... 

Arazi satışında rekor kırıldı! 

Hazine'ye ait arsalar, araziler, tarım alanları ve 2B'lerin satışına hız verilirken bir taraftan da kamuya ait konutlar elden çıkartılıyor. Paylaşılan detaylara göre geçtiğimiz sene toprak satışında adet ve gelir bazında rekor kırılmıştı.

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

Trabzon SGK’dan arazi satışı! Fiyatı belli oldu!

Trabzon ili, Şalpazarı ilçesine bir arazi satışa çıktı. Arazinin bağlı tarla vasfında olduğu ve ihalenin de 16 Kasım’da yapılacağı öğrenildi.

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

İBB'nin Sancaktepe'deki arazi satışı araştırmasını İçişleri Bakanlığı devraldı!

İBB yönetimi, AKP dönemindeki 41.2 milyon TL'lik arazi satışında kamu zararını araştırıyordu. Dosyayı İçişleri Bakanlığı devraldı.

Yabancılar ilk 6 ayda 3.1 metrekare arazi satın aldı!

Yabancılar, Türkiye'de 2020'nin 6 ayında 3 milyon 141 bin 911 metrekare arazi satın aldılar. En çok arazi satın alanlar Almanlar olurken, konut alımında başı İran çekti.

Konutta fahiş zamlar, yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi!

Müteahhitler, fahiş zam yaparak, tarımsal arazi seçeneğini görünür kıldı. Düşen kredi faizleri sebebiyle konuta yönelenlerin fahiş zamlar karşısında ortada kalıyor olması yatırımcıları arazi satışına yönlendirdi. 

Kanal İstanbul güzergahında arazi satın alındığı iddiaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi güzergahında arazi satın aldığı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Arazi satışlarında uygulanan KDV oranı mecliste!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında tarla ve arazi satışlarında uygulanan KDV oranının düşürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yabancılara gayrimenkul satışında dikkat edilmesi gerekenler!

Zingat.com, yabancı yatırımcıların Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarının artış göstermesi üzerine, yabancı yatırımcılara emlak satışında dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Değer artış kazancı vergisinin de yer aldığı Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı için çalışmalar devam ediyor. Peki, yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile neler değişecek? Gayrimenkul satışında gelir vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirilmesi nasıl yapılır?

Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Bağımsız Denetçi Talha Apak bugünkü yazısında gayrimenkul satışında elde edilen kazancın vergilendirmesini kaleme aldı. İşte Talha Apak'ın o yazısı..

Arda Turan, Bayrampaşa'dan arazi satın aldı!

Arda Turan, doğup büyüdüğü Bayrampaşa’da arazi satın aldı. Yakında Turan’ın arazisinde iki blokluk bir site inşaatına başlanıyor.

arazi satışında nelere dikkat edilmeli Haberi

arazi satışında nelere dikkat edilmeli

İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde yükselen konut fiyatları, yatırım gerçekleştirmek isteyenlerin arsa ve tarlalara yönelmesine neden oldu.

Hürriyet Gazetesi'nden Tuğba Öztürk'ün haberine göre; fakat 'hisseli tapu', 'irtifak hakkı' gibi terimleri bilmeyen ve satış işlemi esnasında yeterince araştırma yapmayanlar, çeşitli mağduriyetlerle karşılaşabiliyor.

EN ÇOK KARŞILAŞILAN SORUNLAR

En çok mağduriyetin yaşandığı konu ise satın alınan arazinin imar planının bulunup bulunmaması. Bir başka mağduriyet başlığı ise satın alınan gayrimenkulün hisse durumu. Uzmanlara göre bir arazi satın almada ilk dikkat edilecek unsur arsa üstündeki imar planı olmalı. Fakat arsanın imar planı olsa bile herhangi bir çalışma olup olmadığının ve ruhsat verilip-verilmediğinin de kontrol edilmesi gerekli. Ayrıca arsa üzerinde özellikle bir kamu kurumunun bir irtifak hakkı tesisi kurup kurmadığı da kontrol edilmeli. 

En...